Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România

Aeronava care a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim în România a aterizat pe Aeroportul Internaţional Otopeni, sâmbătă seară. Aceasta a fost oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi pe aeroport.

„Ea (Lumina Sfântă – n.red.) va pleca direct de aici pentru ca să câştigăm timp, să ajungeţi în vreme fiecare la centrele eparhiale de unde aţi venit. Vă dorim sărbătoarea Sfintelor Paşti cu lumină şi să petreceţi această noapte mântuitoare cu multă speranţă, rugându-ne împreună la Dumnezeu, în deplină frăţietate şi solidaritate să ne dăruiască prea bunul Dumnezeu putere, să dăruiască pace în lume, cooperare şi iubire între oameni.

ADVERTISING

Dumnezeu să ne ajute şi Lumina Sfântă a Învierii lui Hristos să îndepărteze toţi norii care s-au adunat deasupra lumii noastre”, a declarat unul dintre delegaţii eparhiilor Patriarhiei Române la Aerport.

Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2009, arată basilica.ro. Va fi aşadar al 14-lea an al acestei tradiţii care nu a fost întreruptă nici în timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, în jurul orei 14.30, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, mai indică surda citată.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a anunţat că persoanele refugiate din Ucraina pot participa la Catedrala Mitropolitană din Iaşi la Slujba de Înviere oficiată în limba slavonă bisericească, aşa cum se slujeşte în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇