Se deschid, în sfârşit, primele șantiere de consolidare a clădirilor cu risc seismic din acest an. Cine și unde va lucra în București

Se deschid, în sfârşit, primele șantiere de consolidare a clădirilor cu risc seismic din acest an. Cine și unde va lucra în București

În septembrie, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) va deschide, în sfîrșit, primele șantiere din acest an. Iată cine și la consolidarea căror clădiri va lucra.

Directorul ajunct al AMCCRS, Edmond Niculucșcă, a anunțat, în dimineața zilei de vineri, 20 august, reluarea lucrărilor efective de consolidare, în Capitală.

”În luna septembrie, începem lucrările de consolidare și restaurare la imobilele Bărăției 50, proprietate 100% a Primăriei Capitalei, și la Blănari 14, bloc de locuințe proprietate privată, unde se afla și fostul club A.

Ieri am trecut proiectul din strada Bărăției prin Consiliul Tehnico-Econimic al Primăriei și urmează să scoatem, în regim de urgență, Autorizațiile de Construire pentru ambele obiective de investiții.

ADVERTISING

Experții din Administrația pentru Consolidări vor urmări, alături de echipele de pe șantier, buna desfășurare a lucrărilor și finalizarea lor în cel mult 2 ani”, a scris Edmond Niculușcă, pe Facebook.

În luna septembrie, începem lucrările de consolidare și restaurare la imobilele Bărăției 50, proprietate 100% a...

Publicată de Edmond Niculușcă pe Vineri, 20 august 2021

Directorul adjunct al AMCCRS a precizat pentru Spotmedia.ro că proiectarea și execuția lucrărilor la blocul de locuințe de pe strada Blănari 14 vot fi executate de o asociere a firmelor Manelli Impresa SRL și Interactive Design SRL.

Manelli Impresa SRL este – potrivit portalului cu informații de business listăfirme.ro – deținută de Onofrio Manelli. Printre altele, firma a câștigat, în anii trecuți, un contract pentru lucrări la Centrul Brâncuși care se construiește în curtea muzeului omonim de la Craiova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Interacive Design SRL, deținută de Andrei Costin Tudor și Lavinia Florentina Cozma, este de inginerie și consultanță, care a mai lucrat și cu Primăria Generală, dar și cu primării din Ilfov (cum ar fi cea din Chiajna).

Lucrările la clădirea Primăriei de pe Strada Bărăției 50 vor fi executate de compania Conargo SRL (fondată de inginerul automatist Cristian Marinescu). Pe site-ul propriu, compania informează că a construit mai multe clădiri – de la showroom-uri la blocuri – și că are tot ce e necesar pentru a face consolidări și restaurări.

Edmond Niculușcă a menționat că proiectul care prevede consolidarea celor două clădiri (inclusiv selecția constructorilor) a fost moștenit din timpul administrației Firea.

ADVERTISING

”Contractele semnate sunt pentru proiectare și execuție. În curs era elaborarea de proiecte. Noi le-am verificăm, completăm și modificat. Ulterior, au fost finalizate”, a mai precizat Edmond Niculușcă.

Iar acum s-a ajuns în faza de începere a lucrărilor.

Vestea reluării lucrărilor este una bună și mult așteptată, în condițiile în care nevoia de consolidare a clădirilor cu risc seismic în București este foarte mare.

Potrivit situației AMCCRS, nu mai puțin de 363 de clădiri (unele cu valoare istorică) sunt încadrate în clasa I de risc seismic și ar risca să cadă, la un cutremur mare. Iar expertizele care stau la baza acestei situații de încadrare în clase sunt, în mare parte, vechi.

Așa că, de fapt, e posibil ca pericolul în caz de cutremur, în București, să fie chiar mai mare decât o arată documentele.

Din păcate, din lipsă de bani și din cauza unor situații pe care AMCCRS și Compania Municipală de Consolidari SA încă nu le-au clarificat, s-a blocat până și procesul de recepție a unor clădiri deja consolidate în anii din urmă.

Cu toate astea, Edmond Niculușcă e explicat pentru Spotmedia.ro că în perioada imediat următoare se vor lansa noi licitații pentru proiecte importante de consolidări.

Cu informații pe larg despre ce pregătește în aceste zile conducerea AMCCRS vom reveni într-un articol viitor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇