Îşi doresc să schimbe România şi, de ce nu, o bucăţică de lume. Să adune în jurul lor oameni cu aceleaşi valori, cu idei şi iniţiativă, să formeze o masă critică pentru viitor.
Deşi activează în domenii diferite, Mihăiţă Lupu şi Graţian Mihăilescu au un scop comun: să-şi ajute semenii. Se implică în proiecte internaţionale, călătoresc mult, dar cu scop. Sunt voluntari în Africa sau în Asia, dar, mai ales, acasă, în România.
Suntem în N'gaole, un sătuc pe malul râului Senegal, la frontiera cu Mauritania. Întreaga suflare a comunităţii s-a adunat să întâmpine o echipă din România venită cu sprijin pentru localitatea senegaleză. Mihăiță şi Grațian sunt doi români, doi vizionari entuziaşti, doi prieteni implicaţi în multe proiecte neguvernamentale. Aici au fost aduse cărţi, birotică, calculatoare şi videoproiectoare.
Grațian Mihăilescu: „Am fost plecat mult timp, am fost... Ăsta a fost cel mai mare şoc al meu când, după câţiva ani petrecuţi în Italia şi Germania, în anii 2000, m-am întors acasă şi vorbeam limba străină cu care nu mă mai înţelegea nimeni. Veneai cu alte idei, cu alte concepte, care nu se potriveau. Şi, atunci, a fost prima depresie cruntă a mea, pentru că nu mă mai înţelegeam nici cu oamenii din familia mea, nici cu prietenii din copilărie. Nu aveam cum să mă integrez, pentru că eu voiam să fac lucrurile pe care le făcusem afară, şi le fac acuma, după 15 ani, 20 de ani, adică durează, e un proces. Cineva mi-o zis că-s sado-masochist. "Băi, mai rezişti?”, „Mai rezist, ce să fac?!"
Citește articolul integral pe ŞtirileProTV.