Reguli de bază pentru o baie funcțională

Reguli de bază pentru o baie funcțională

Obiectele sanitare, piesele de mobilier și accesoriile pentru baie sunt atât de variate în perioada contemporană, încât poate fi destul de complicat atunci când trebuie să le alegi pe cele care se potrivesc perfect în baia ta și, mai ales, ce reguli trebuie să respecți pentru ca aceasta să nu aibă un aspect înghesuit. Fără un plan de amenajare bine stabilit, există riscul să te pierzi în multitudinea de opțiuni disponibile și să achiziționezi la întâmplare. Dar în spatele diferitelor modele și stiluri care te pun în dificultate, se află câteva principii comune de design care arată calea spre un proiect de amenajare realizat cu succes.

ADVERTISING

Aceste reguli sunt cheia pentru crearea unei băi grozave, indiferent de dimensiunea sau stilul acesteia. 

Nu încărca spațiul cu prea multe elemente

O baie este adesea proiectată pentru a îngloba obiectele sanitare de bază. Majoritatea oamenilor preferă de multe ori o cadă, o cabină de duș separată, un lavoar dublu și multe spații de depozitare. Acesta lucru nu este realizabil atunci când spațiul este limitat. Nu uita că vei avea nevoie de suficient spațiu de mișcare pentru a întreprinde activitățile zilnice de îngrijire.

ADVERTISING

O baie ar trebui să fie un loc în care să fii calm și relaxat. Dacă este plină de accesorii, va fi aglomerată și inconfortabilă.

Nu lăsa obiectele personale la vedere

Un număr prea mare de articole de toaletă lăsate la vedere poate anula munca depusă pentru a crea un spațiu calm și relaxant. Numeroasele opțiuni de depozitare sunt o soluție excelentă pentru baie.

Cheia este să te gândești la obiectele pe care ai nevoie să le depozitezi și apoi să proiectezi un plan corespunzător. Unele lucruri se păstrează cel mai bine într-un sertar, altele într-un dulap cu oglindă, iar cele mai aspectuoase pot fi amplasate pe etajere sau nișe de perete. Ia în considerare modul în care soluțiile de depozitare vor funcționa ca parte a întregii încăperi.

ADVERTISING

Asigură-te că este funcțională

În mod fundamental, o baie trebuie să fie funcțională. Asta înseamnă că trebuie să fie practică, ușor de utilizat și de curățat. Alege obiecte sanitare și accesorii pentru baie realizate din materiale de calitate și cu specificații deosebite. Nu uita de calorifer, care își va dovedi utilitatea pe timp de iarnă și chiar și pe timp de vară, dacă alegi un model portprosop electric. Poți achiziționa calorifere baie de pe germanquality.ro. Ai la dispoziție o mulțime de modele cu diferite caracteristici, ce se pot plia în funcție de spațiul și nevoile tale. 

Tubes Smart - GQS German Quality

De asemenea, asigură-te că toate zonele esențiale sunt iluminate corespunzător. Indiferent de designul pe care îl vei adopta, nu lăsa niciodată stilul să stea în calea funcționalității.

Stabilește un punct focal 

Majoritatea băilor sunt descrise de un cadru general alb sau crem. Dacă dorești să faci acest spațiu mai interesant, ai nevoie de un punct focal. Poate fi un echilibru dificil de realizat - poți integra un lavoar cu o formă deosebită, o cadă freestanding elegantă sau o cabină de duș walk-in amenajată într-un stil ultramodern. 

O modalitate mai simplă de a realiza un punct focal este cu ajutorul unei oglinzi de baie remarcabile, faianță decorativă sau accesorii în culori puternice.

Nu te grăbi atunci când începi amenajarea băii și ia în considerare toate aspectele de mai sus. Rezultatul este întotdeauna spectaculos atunci când acorzi timp și atenție!