Recomandări pentru alegerea inelului de logodnă

Recomandări pentru alegerea inelului de logodnă

Ai decis să îți ceri partenera în căsătorie și trăiești cele mai intense și cele mai frumoase emoții. Este un moment pe care vrei să-l pregătești astfel încât să fie perfect și memorabil pentru amândoi. Felicitări!

Acum, probabil că te întrebi ce fel de inel să îi oferi iubitei tale. Piața inelelor de logodnă este uriașă, iar magazinele abundă în opțiuni care de care mai atractive, care promit satisfacție și bucurie maximă din partea femeii pe care o iubești.

Dacă vrei, totuși, să faci alegerea corectă, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Iată câteva recomandări pentru alegerea inelului de logodnă ideal!

ADVERTISING

Fii atent la bijuteriile pe care partenera ta deja le poartă

Când te întrebi ce fel de inel i-ar plăcea cel mai mult, răspunsul se află deja pe degetele ei. Urmărește cu atenție inelele pe care iubita ta le poartă zilnic sau foarte des. Fii atent la material, la culoare, la model și la pietrele aplicate, dacă este cazul.

Dacă observi că aurul galben este predominant, atunci caută bijuterii din aur cu pietre prețioase potrivite, iar dacă inelele ei sunt mai degrabă argintii, optează pentru aur alb sau argint.

În cazul în care partenera ta nu obișnuiește să poarte inele, uită-te la alte accesorii, precum brățări, coliere, cercei sau chiar la elementele metalice ale hainelor sau genților sale. Așa îți vei da seama dacă ea preferă nuanțele calde, aurii, sau nuanțele reci, argintii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Măsoară unul dintre inelele ei preferate, pe care le poartă cel mai des

În ceea ce privește mărimea inelului, cea mai sigură variantă este să măsori un inel pe care partenera ta îl poartă des. De preferat, alege unul purtat pe degetul inelar. În caz contrar, riști să alegi o dimensiune prea mare sau prea mică.

Pentru a măsura inelul, ia un metru de croitorie și înfășoară-l pe interiorul inelului, pentru a afla circumferința.

Iar dacă nu reușești să aplici tactica de mai sus, arată bijutierului o poză cu mâinile partenerei și alege întotdeauna o mărime puțin mai mare. Astfel, în cazul în care inelul nu i se potrivește, îl puteți micșora fără probleme.

ADVERTISING

Alege piatra în funcție de zodia ei

Dacă nu știi exact ce piatră să alegi pentru inelul de logodnă, iar partenera ta nu ți-a oferit deja niciun indiciu, te poți ghida în funcție de semnul ei zodiacal. Fiecare zodie are atribuită câte o piatră prețioasă, precum smaraldul, rubinul, diamantul, cuarțul roz sau acvamarinul. Află care este piatra ei norocoasă și alege-o pentru inelul special pe care urmează să i-l dăruiești.

Investește într-o bijuterie prețioasă, cu valoare ridicată

Acest lucru nu înseamnă să cumperi cel mai scump inel pe care îl găsești în magazinele specializate, ci să alegi întotdeauna materiale premium. Cu alte cuvinte, optează pentru aur, argint și pietre prețioase, evitând inelele din alte aliaje.

Astfel, te asiguri că obiectul va rezista impecabil în timp, iar valoarea lui va rămâne aceeași sau chiar va crește pe termen lung.

Ia în calcul și verigheta

După ce partenera ta va spune „da”, cel mai probabil urmează să vă căsătoriți în scurt timp, ceea ce înseamnă că încă un inel se va adăuga pe listă.

De aceea, când alegi inelul de logodnă, ia în considerare și verigheta care va apărea lângă el. Dacă ați vorbit despre ce verighete vă doriți, alege un inel din același material, astfel încât cele două să arate minunat împreună.

În final, ține minte că gestul este cel mai important, iar un inel elegant și rafinat va fi apreciat indiferent de nuanță sau de model. Orientează-te în funcție de recomandările de mai sus și ascultă-ți și propria intuiție.