Procesul de racordare la energie electrică - Pas cu pas

Procesul de racordare la energie electrică - Pas cu pas

Eşti în plin proces de construcţie a unei noi proprietăţi? Efectuezi o renovare sau doar îţi doreşti o schimbare în privinţa sursei tale de energie? Acest ghid pas cu pas îţi va oferi informaţiile şi sfaturile necesare pentru a parcurge cu succes întreg procesul de branşament electric. Acum ai la îndemână toate informaţiile de care ai nevoie pentru a te racorda la energia electrică într-un mod simplu şi eficient. 

Informare iniţială

Procesul de racordare la reţeaua de distribuţie a energiei electrice este un complex. Astfel, se recomandă informarea iniţială cu privire la tot ceea ce presupune un branşament electric. Identifică surse de informare de încredere sau apelează la o echipă de specialişti din domeniu pentru a răspunde tuturor întrebărilor tale. 

ADVERTISING

Depunerea cererii de racordare

După ce te-ai informat cu privire la toate aspectele pe care le implică procesul de racordare la energie electrică, următorul pas este să depui o cerere pentru emiterea Avizului Tehnic de Racordare. 

După depunere, cererea urmează a fi validată, iar dacă documentaţia este în regulă, se achită taxa aferentă emiterii. 

În cererea de racordare va fi solicitat şi avizul de amplasament şi o documentaţie care diferă în funcţie de categoria construcţiei sau instalaţiei. 

Identificarea soluţiei de racordare la reţea

Se stabileşte soluţia de racordare la reţeaua electrică de distribuţie, conform prevederilor legale de către operator. 

ADVERTISING

Solicitarea contractului de racordare

După obţinerea Avizului Tehnic de Racordare, poţi depune cererea pentru încheierea contractului de racordare. Următorul pas este alegerea unui executant pentru realizarea lucrărilor. 

Proiectarea şi execuţia lucrărilor de racordare

Odată ce ai obţinut contractul de racordare, pasul următor este proiectarea şi execuţia lucrărilor de racordare. În acest punct este necesar să intervină o echipă de electricieni autorizaţi ANRE. 

Depunerea dosarului instalaţiei de utilizare

Nu este posibilă finalizarea procesului de racordare în lipsa depunerii dosarului instalaţiei de utilizare. Pentru întocmirea acestui dosar poţi apela cu încredere la electricieni autorizaţi ANRE. 

ADVERTISING

Punerea în funcţiune a instalaţiei de racordare

După încheierea paşilor menţionati anterior, urmează momentul mult aşteptat – punerea în funcţiune a instalaţiei de racordare. 

Emiterea certificatului de racordare

Acest document se emite după depunerea dosarului instalaţiei de utilizare, la finalizarea lucrărilor. 

Încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice

Pentru montarea contorului şi punerea sub tensiune a instalaţiei, este absolut obligatoriu încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice cu furnizorul ales de tine. 

Montarea contorului şi punerea sub tensiune finală

După încheierea contractului de furnizare, furnizorul ales de tine va solicita activarea contractului de furnizare. În acest pas se montează contorul şi se finalizează punerea sub tensiune a instalaţiei de utilizare. 

Electrocalin – Partenerul tău de incredere pentru executarea lucrărilor de branşament

Eşti în căutarea unei echipe specializate pentru executarea lucrărilor de branşament electric în Bucureşti sau Ilfov? Electro Calin iţi stă la dispoziţie cu servicii complete şi se ocupă să parcurgă toţi paşii necesari pentru procesul de racordare la energie electrică:

  • Informarea;
  • Depunerea solicitării de racordare şi a documentelor necesare;
  • Consultanţa în stabilirea soluţiei de racordare la reţea;
  • Obţinerea Avizului Tehnic de Racordare;
  • Solicitarea contractului de racordare;
  • Proiectarea şi execuţia lucrării;
  • Punerea în funcţiune a instalaţiei;
  • Depunerea dosarului instalaţiei de utilizare;
  • Obţinerea documentului de racordare.