Primarul Sucevei: Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat după trecerea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou

Primarul Sucevei: Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat după trecerea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou

Primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu, a declarat că există ”statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere”. Primarul a cerut reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor să mai facă astfel de pelerinaje.

Ioan Lungu a participat recent la şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, unde a subliniat impactul procesiunilor cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, fiind vizibilă reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie.  

”Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere”, a precizat edilul. 

Acesta a cerut organizarea altor pelerinaje în oraş şi judeţ: ”Nu ştim cum vor evolua lucrurile, dar, în măsura în care va fi nevoie, vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraş şi prin judeţ”.