Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, le-a transmis locuitorilor, duminică seară, că știe că au rămas fără apă caldă și căldură, din cauza unei avarii, și că încearcă să-i ajute cum poate, însă nu are atribuții și nici pârghii legale pentru a acționa.
”Ştiu că nu este apă caldă. Ştiu că nu este căldură. Ştiu că, deşi a venit primăvara, încă e frig şi că pentru a face baie/duş, suntem nevoiţi să încălzim apa. Da, ştiu că, deşi responsabilitatea încălzirii este la primăria generală, acest lucru nu ne încălzeşte pe niciunul din cetăţenii sectorului 2.
Ştiu că degeaba vă spun despre avaria de la CET Sud, că se așteaptă soluții, nu doar prezentarea problemelor. Ştiu că cel mai simplu ar fi să tac din gură referitor la această problemă, pe care, în mod obiectiv, nu am cum s-o rezolv, pentru că nu am nicio atribuţie şi nicio pârghie”, transmite Radu Mihaiu.
Primarul Sectorului 2 le-a explicat oamenilor care sunt problemele și cum vor fi rezolvate, însă reparațiile trebuie făcute de Primăria Generală.
”Sunt însă dator faţă de voi să vă spun adevărul: situaţia este foarte grea. La CET Sud temperaturile cresc uşor. Mare parte din problemele din sectorul 3 s-au rezolvat, dar în sectorul 2 încă sunt probleme (pentru că se află mai departe faţă de CET şi noi nu avem un CET al nostru).
Săptămâna asta s-a pus accentul pe apă caldă, pentru că a fost mai cald afară, iar ieri și azi s-a încercat și puțină căldură. În Titan, Vitan, Pantelimon a fost ceva, dar în Colentina aproape deloc.
Se încearcă suplimentarea cu agent termic de la alte CET-uri, dar şi acelea sunt aproape de maxim. Sunt oameni care muncesc mult să repare ceea ce nu s-a făcut anul trecut şi asta nu se va rezolva peste noapte.
Oricât de greu ar fi, am promis, ca politician, că voi fi onest. Şi asta e situaţia onestă: vom mai avea un timp probleme. Vom trece peste această nouă avarie cât se poate de repede. Apoi vom funcţiona din nou pe perfuzii, până când primăria generală va reuşi să repare serios ţevile neglijate atâta timp”, spune primarul.
Reacțiile cetățenilor nu au întârziat să apară. Unii sunt furioși și cer să se poată debranșa și să-și monteze centrale de apartament. Alții apreciază că primarul s-a gândit totuți la ei și speră că țevile vor fi reparate cât mai repede. Alții nu mai au nicio speranță.
”Eu cred ca este mult mai scump sa repari CET urile,conductele etc decat sa renunti si sa lasi populatia sa-si monteze centrale. Noi in Bucuresti chiar am fost oropsiti cu aprobari refuzate pentru debransare,cu niste costuri de te doare capul! Stau de trei ierni in frig ca o nenorocita,batrana si bolnava,cu o pensie mizera dupa 30 de ani de munca si nu mai am nicio speranta! 30 de ani nu am simtit nicio imbunatatire a vietii si sunt convinsa ca voi muri si nu am sa vad schimbari in bine! Am avut si mai avem o clasa politica incapabila sa faca ceea ce trebuie pentru populatie ca prima lor grija este propriul intetes! Nu stiu daca va fi si cazul dvs,dar nu nici nu exclud!”, este replica unei locuitoare din sector.
Citește pe Spotmedia:
V.D.