Povestea unei mame îngrozite de creșterea prețurilor: Viața fiului ei depinde de plata facturilor la energie

Povestea unei mame îngrozite de creșterea prețurilor: Viața fiului ei depinde de plata facturilor la energie

Mama unui copil cu dizabilități grave, dependent de aparate, este nevoită să înfrunte scumpirea galopantă a energiei. Fiecare aspect al vieții fiului ei depinde de curentul electric, așa că femeia e îngrozită de cum se va descurca.

Pentru Maxine Rothchester, o mamă din Marea Britanie, scumpirea curentului e o chestiune de viață și de moarte. În joc este existența fiului său, Isaac, în vârstă de nouă ani, născut cu sindromul Allan-Herndon-Dudley, o afecțiune foarte rară care îl împiedică să se dezvolte normal și îl face complet dependent de echipamente speciale. Iar acestea funcționează cu energie electrică, ce devine din ce în ce mai scumpă.

ADVERTISING

„Asemenea multor părinți ai copiilor care au nevoie de acest echipament, sunt îngrozită. Fără curent, băiețelul meu va muri!", a spus ea pentru Sky News.

„Echipamentul de care avem nevoie nu este o alegere. El are un lift pentru a urca la etaj, avem o cadă care urcă și coboară, un pat special, are oxigen non-stop - furnizat de o mașinărie. Fiecare aspect al vieții lui este controlat de electricitate", a explicat Rothchester.

Please share

Publicată de Maxine Rothchester pe Luni, 20 iunie 2022

Întrucât are grijă permanent de fiul său, femeia nu poate lucra nicăieri pentru a-și suplimenta venitul, așa că depinde de ajutorul social acordat lunar și de sprijinul financiar din sistemul de asigurări sociale.

ADVERTISING

Până acum s-a descurcat, dar pe măsură ce facturile de energie electrică pe care le primește săptămânal au început să crească, își face griji pentru ce va urma la iarnă. „Am observat că au început deja să se modifice. Cred că plătim cu 30 de lire (35,58 de euro - n.red.) mai mult pe săptămână decât înainte. Nu știu cum o să ne descurcăm când totul se va scumpi din nou. Fiindcă banii pe care îi primesc sunt aceiași, dar cei pe care trebuie să-i plătesc sunt tot mai mulți", a explicat ea.

Femeia arată că ajutorul acordat de Guvern nu acoperă majorarea facturilor.

ADVERTISING

Singurul „lux" pe care încă și-l mai permite sunt câinii, de care nu concepe să se despartă: „Am câini, dar nu pot să renunț la ei, pentru că îmi susțin sănătatea mintală."

„Nu pot să găsesc un alt mod de a economisi bani. Trebuie să plătesc. Trebuie doar să găsesc o cale. Probabil că o să tai din mâncarea mea", a mai spus ea.

Mama lui Isaac vrea ca Guvernul să transmită clar detalii despre modul în care va fi acordat un ajutor suplimentar pentru persoanele care nu-și mai pot achita facturile. „Ar fi un lucru bun să avem un plan în față, înainte de următoarea scumpire majoră, ca să nu mai fim îngrijorați", a explicat femeia.

„Nu cer mult, cer doar ajutor pentru curent ca să-mi țin băiețelul în viață", adaugă Maxine Rothchester.

Un ajutor important vine, deocamdată, de pe platforma de donații GoFundMe, unde și-a prezentat cazul. Ea a strâns până acum peste 39.300 de lire sterline (46.659 de euro), cu mult peste obiectivul de 17.000 de lire sterline pe care și l-a propus, bani cu care încearcă să cumpere un nou cărucior cu rotile pentru Isaac.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇