Ploile abundente au afectat 36 de localități, inclusiv București - ce recomandări ne fac pompierii

Ploile abundente au afectat 36 de localități, inclusiv București - ce recomandări ne fac pompierii

Ploile abundente din ultimele 24 de ore au produs efecte nefaste în 36 de localităţi din 16 judeţe ale ţării, dar şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precipitaţiile abundente au provocat probleme în ultimele 24 de ore în  localităţi din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ilgov, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui,  Vrancea, Bucureşti.

Echipajele au intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curţi, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum şi pentru degajarea a 17 copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme, fiind afectate 19 maşini.

ADVERTISING

Situaţii deosebite în urma ploilor abundente s-au înregistrat la Bacău, Vrancea şi Neamţ, unde mai multe persoane au fost evacuate din locuinţe, fiind în pericol de inundaţie.

Pompierii au transmis şi recomandări pentru populaţie:

  • Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luaţi măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversaţi râurile prin apă și NU vă apropiaţi de malurile acestora.
  • În situația manifestării vântului puternic, rămâneţi în spații închise care să vă asigure protecția și evitaţi deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
ADVERTISING

Citește și: Atenție, furtună! Cod roșu de ploi torențiale în Tulcea, Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇