Piese esențiale de mobilier pentru acasă: mobila necesară versus mobila opțională

Piese esențiale de mobilier pentru acasă: mobila necesară versus mobila opțională

O casă nu este niciodată complet amenajată fără piesele de mobilier potrivite. Într-adevăr, nu numai mobila este esenţială într-o casă sau într-un apartament. Finisajele, instalaţia electrică sau cea sanitară, toate contează atunci când amenajezi sau renovezi o locuinţă. Totuşi, nicio locuinţă nu este gata de utilizare fără cel puţin câteva piese de mobilier.

Mobila nu înseamnă doar decor şi design. Majoritatea pieselor de mobilier au în primul rând un rol funcţional. Cel mai bun exemplu este patul. Pentru a dormi comod şi a te odihni corespunzător, ai nevoie de un pat şi de o saltea de calitate. Sigur, ai putea pune salteaua pe jos, însă nu te vei bucura de confort pe termen lung.

ADVERTISING

Patul nu este singurul exemplu pertinent de mobilier ce trebuie neapărat să fie funcţional. Blatul de bucătărie, canapeaua, etajerele, toate sunt exemple de mobilier funcţional. Ai nevoie de un blat solid la bucătărie pentru a găti, de o canapea sau un colţar pentru a sta jos comod în camera de zi şi de etajere sau dulapuri pentru depozitare.

Dacă îţi doreşti să alegi mai uşor mobilierul esenţial pentru acasă, descoperă ce piese nu trebuie să lipsească dintr-o casă şi ce piese sunt opţionale:

Canapeaua

Canapeaua este deseori piesa centrală a camerei de zi. De ce? Ei bine această este versatila şi foarte comodă pentru o mulţime de activităţi. Dacă vrei să te bucuri de o carte, să urmăreşti un film la TV sau poate să dai un email rapid de pe laptop, canapeaua este locul ideal. De asemenea, o canapea îţi permite şi să te odihneşti atunci când simţi nevoia, fie că preferi un power nap sau o sesiune de meditaţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă ar fi să alegem o singură piesă de bază pentru camera de zi, atunci canapeaua este cu siguranţă câştigătoare.

Totuşi, dacă îţi doreşti un living atent amenajat, alege şi alte piese de mobilier pentru a completa design-ul camerei. O opţiune inspirată sunt fotoliile. Dacă optezi pentru două fotolii care să încadreze canapeaua, atunci te vei bucura de mai mult spaţiu pentru că invitaţii tăi sau cei dragi să stea comod în camera de zi. De asemenea, poţi folosi fotoliile pentru a te relaxa sau a lucra. Pentru a lucra de pe laptop, cea mai inspirată opţiune o reprezintă fotoliile cu taburet pentru picioare.

ADVERTISING

Camera de zi se poate completa şi cu piese de mobilier precum comodă TV, etajerele sau rafturile suspendate. Acestea sunt opţionale, însă pot fi extrem de utile şi să aibă un aspect estetic foarte plăcut.

Dulapul

Sigur, nu ai neapărată nevoie de etajere, rafturi sau biblioteci, însă orice casă are nevoie de spaţiu de depozitare. Dacă ai avea o singură alegere când vine vorba de spaţiu de depozitare, atunci dulapul este cea mai bună opţiune.

Dulapurile îţi oferă spaţiu de depozitare pentru aproape orice îţi doreşti. Poţi pune într-un dulap haine, cărţi, cutii, dosare, produse cosmetice şi chiar şi produse electrocasnice mici. În plus, vei găsi pe piaţa dulapuri cu design divers, fie că ai o casă amenajata minimalist, clasic sau rustic.

Astfel, atunci când amenajezi alege întâi dulapurile, ce sunt esenţiale, iar mai apoi decide dacă ai nevoie de etajere, rafturi sau biblioteci, piese opţionale în amenajări.

Dulapurile se pot amplasa în aproape orice cameră a casei, de la living şi dormitor şi până la hol.

Patul

Un dormitor nu va fi niciodată complet fără un pat şi o saltea potrivite. Din nou, dacă ar trebui să alegi o singură piesă de mobilier pentru dormitor, poţi renunţa la noptiere, comode sau etajere, însă la pat nu.

Desigur, un dormitor complet include un pat, dar şi piese precum noptierele sau comodele. Astfel, te vei bucura de mai mult spaţiu de depozitare şi de mai mult confort.

Este o idee bună să începi alegerea mobilierului cu selectarea pieselor esenţiale. Mai apoi, poţi construi amenajarea completă a camerei în jurul acestora, adăugând piese opţionale de mobilier, precum etajerele, noptierele sau comodele.