Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis suspendarea activităţii la dozatoarele de gheaţă din fast-food-uri, după ce în probele ridicate de comisari din gheaţa de la un restaurant McDonald’s au fost găsite bacterii periculoase.
Însă McDonald’s a testat fix aceeaşi gheaţă la un laborator certificat de Ministerul Sănătății şi spune că rezultatul arată că este conformă.
Preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că au fost găsite nereguli în probele recoltate din gheaţa de la restauratul McDonald’s din Mall Băneasa şi va emite un ordin prin care va fi suspendată activitatea dozatoarelor de gheaţă din fast-food-uri.
”Prin ordinul ANPC îşi vor face analizele pe cheltuiala lor, având obligaţia să ne trimită buletul de analize efectuat într-un laborator omologat pentru siguranţa alimentară. Vom lua şi noi probe şi ne vom suprapune cu cele trimise de ei, iar până atunci activitatea la aparatele proprii de gheaţă din fast-food-uri este suspendată”, a declarat Cristian Popescu Piedone, citat de News.ro.
El a precizat că în cazul Mall Băneasa a fost verificată şi calitatea apei.
”Problema nu este la apa potabilă livrată, în cazul Mall Băneasa, de Apa Nova. La intrarea în mall este zero, aşa cum trebuie să fie. Problema este de la intrarea apei în mall, în reţelele telescopice care nu au fost igienizate, dar şi în fast-food-urile care au maşini proprii de gheaţă”, susţine Piedone.
Într-un comunicat remis marţi SpotMedia.ro, McDonald’s spune că a testat aceeaşi gheaţă şi a obţinut alt rezultat. Totuşi, a oprit toate dozatoarele din ţară şi va testa calitatea gheţii în toate restaurantele.
Iată comunicarea companiei primită pe adresa redacţiei:
"Siguranța și calitatea produselor noastre sunt o prioritate la McDonald’s. Astfel, cu privire la analiza realizată în restaurantul nostru din Feeria Băneasa, dorim să precizăm că, în același timp cu prelevarea probei de către ANPC, la solicitarea companiei noastre, a fost prelevată o a doua probă din același lot de gheață, de către un laborator certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile. Rezultatul acestei analize confirmă că gheața produsă în aparatul de gheață al restaurantului este conformă.
Toate echipamentele din restaurantele McDonald’s respectă cele mai înalte standarde de siguranță și igienă, fiind verificate constant prin protocoale riguroase, inclusiv filtrarea apei și igienizarea aparatului de gheață.
Echipamentele noastre sunt specializate, certificate CE și supuse unor controale periodice pentru a asigura calitatea și siguranța fiecărui produs oferit clienților noștri.
Ca măsură suplimentară față de verificările recurente pe care le realizăm, vom solicita laboratorului certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile să efectueze verificări suplimentare în toate restaurantele din țară. Astfel am decis să oprim temporar utilizarea aparatelor de gheață din restaurantele McDonald’s din țară, până la obținerea acestor rezultate, pentru a asigura clienții noștri că totul este conform".