Piaţa Gemeni din Bucureşti a fost închisă după ce ANPC a găsit produse expirate și mizerie (Foto)

Piaţa Gemeni din Bucureşti a fost închisă după ce ANPC a găsit produse expirate și mizerie (Foto)

Piaţa Gemeni din Bucureşti a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, printre care produse expirate, depozitarea necorespunzătoare a mărfurilor şi mizerie.

De asemenea, au fost date amenzi în valoare de aproape 140.000 de lei.

Echipele de control au constatat că erau vândute produse nesigure, care nu aveau niciun element de identificare, unele produse lactate şi preparate din carne vrac şi ambalate erau expuse în vitrine cu rugină şi mucegai, iar alte mărfuri erau expirate.

ADVERTISING

De asemenea, în vitrinele frigorifice comisarii ANPC au descoperit, după înlăturarea panourilor de protecţie de la baza agregatelor, prezenţa ruginii şi a insectelor moarte pe întreaga suprafaţă, strat grosier de impurităţi şi praf, exfolierea stratului de vopsea.

Alte nereguli depistate au fost depozitarea ouălor vrac în acelaşi spaţiu cu brânzeturi şi măsline, comercializarea unor legume şi fructe deshidratate şi cu lovituri mecanice, vânzarea unor produse contrafăcute - vin expus în sticle tip din plastic cu etichete scrise de mână, comercializarea unor produse direct pe paviment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit nereguli legate de condiţiile de funcţionare ale Pieţei Gemeni.

Astfel, pavimentul avea un grad avansat de uzură, strat gros de mâzgă şi mucegai, pereţi laterali afumaţi, nefinisaţi, cu zone cu rugină, cu tencuiala spartă, plăci de cărămidă lipsă, complet neigienizaţi.

De asemenea, unele trepte de acces în unităţi erau rupte, erau animale prezente în piaţă, printre produsele expuse la vânzare.

Piața Gemeni din Bucureşti închisă temporar pentru nereguli majore. Au fost aplicate amenxi de peste 130.000...

Publicată de ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor pe Luni, 21 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇