Patru întrebări pe care să ți le pui când cumperi un cuptor electric încorporabil

Patru întrebări pe care să ți le pui când cumperi un cuptor electric încorporabil

Un cuptor electric încorporabil este excelent din mai multe motive. Nu numai că nu înseamnă că nu vei avea un aparat în plus care să îți aglomereze blatul, dar, de asemenea, dă un aspect fabulos de profesional bucătăriei tale.

Dacă te gândești să cumperi un cuptor electric încorporabil, iată patru întrebări pe care trebuie să ți le pui mai întâi:

1. Îl voi folosi des?

Una dintre primele întrebări pe care trebuie să ți le pui este dacă cuptorul încorporabil va fi folosit în mod corespunzător. Majoritatea proprietarilor de locuințe nu le folosesc suficient de regulat, ceea ce poate fi o pierdere de resurse investite într-un aparat electrocasnic nefolosit.

ADVERTISING

2. Ce dimensiune și capacitate ar trebui să aleg?

Acest lucru depinde foarte mult de mărimea familiei tale și de tipul de mâncare pe care o prepari de obicei. Dacă în principal coci, prăjești sau sau gătești la grătar câteva lucruri deodată, ar fi bine să investești într-un cuptor electric încorporabil cu o capacitate mai mare, astfel încât să reduci timpul necesar pentru a pregăti mesele.

Un cuptor electric încorporabil standard vine în principal în dimensiuni de aproximativ 60 cm lățime, cu capacități cuprinse între aproximativ 55 și 85 de litri. Dar nu ar trebui să te bazezi doar pe numere atunci când cumperi un cuptor electric încorporabil, deoarece nu există un standard pentru modul în care producătorii măsoară capacitățile aparatelor lor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este bine să verifici personal cât de mare este cu adevărat cavitatea internă a cuptorului. În funcție de câte lucruri gătești în cuptor în același timp, ia în considerare și numărul de rafturi și etajere disponibile în cuptor.

Familiile numeroase vor aprecia cuptoarele de capacitate foarte mare, care au de obicei o lungime de 90 cm și o capacitate de aproximativ 90 până la 100 de litri.

Pentru gospodăriile mai mici sau bucătăriile mici, verifică versiunile compacte de cuptor electric încorporabil, care au aparate cu o înălțime de aproximativ 45 cm și capacități mai mici de 50 de litri.

3. Unde îmi amplasez cuptorul încorporabil?

Vei amplasa cuptorul încorporabil sub tejghea sau la nivelul ochilor? Aceasta este o întrebare importantă pe care trebuie să ți-o pui, deoarece va influența modul în care planifici amenajarea bucătăriei înainte de începerea renovării.

ADVERTISING

Cele mai multe cuptoare sub blat sunt plasate direct sub plita de gătit, deoarece oferă cel mai ușor acces în cazul în care trebuie să termini de gătit în cuptor. Dar dacă nu ești obișnuit cu acest stil de gătit, ia în considerare posibilitatea de a-l amplasa departe de zona plitei.

Cuptorul se va încinge atunci când este folosit și nu vrei să stai în fața unui cuptor fierbinte în timp ce pregătești mâncăruri în fața aragazului.

Vei avea nevoie de corpuri de bucătărie înalte dacă vei amplasa cuptorul încorporabil la nivelul ochilor. Acesta este cel mai ergonomic, deoarece nu va trebui să te apleci atunci când folosești cuptorul. În plus, îți oferă un plus de confort dacă îți place să îți privești mâncarea atunci când se gătește.

Asigură-te totuși că nu amplasezi cuptorul prea sus, deoarece va fi dificil să ajungi la tăvile sau vasele fierbinți și va crește riscul de a te arde. O înălțime bună este ca baza cuptorului să fie aliniată cu înălțimea blatului sau chiar puțin mai jos de aceasta.

4. De ce opțiune de încălzire am nevoie?

Atunci când alegi un cuptor electric încorporabil, trebuie să știi ce moduri de încălzire sunt disponibile în aparat. În general, există trei tipuri: convențional, convecție și multifuncțional.

Sursa de căldură pentru cuptoarele convenționale provine de sus și de jos, în timp ce cuptoarele cu convecție folosesc un ventilator pentru a face să circule aerul cald în tot cuptorul.

Alimentele se gătesc destul de repede și mai uniform într-un cuptor cu convecție decât într-un cuptor convențional. Acestea fiind spuse, cuptoarele convenționale sunt mai bune dacă coci prăjituri și fursecuri mai des, deoarece modul de încălzire ajută la a prevei ca produsele de patiserie să iasă prea uscate sau să fie gătite prematur.

Cele mai multe cuptoare încorporabile din zilele noastre sunt multifuncționale, unde vin cu o varietate de moduri de încălzire. Acest lucru este minunat dacă gătiți diferite tipuri de mâncare, astfel încât poți experimenta pentru a vedea ce fel de element de încălzire funcționează mai bine pentru tine.