Patinoarul Flamaropol va fi refăcut cu 50 de milioane de euro. Nicușor Dan redeschide șantierul închis de 4 ani

Patinoarul Flamaropol va fi refăcut cu 50 de milioane de euro. Nicușor Dan redeschide șantierul închis de 4 ani

Primarul Nicușor Dan anunță, joi, că a fost aprobată, în ședința Consiliului General al Municipiului București, modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru refacerea și modernizarea Patinoarului Flamaropol.

„Expertiza tehnică făcută recent ne-a arătat că putem merge mai departe cu lucrările, conform proiectului. Lucrările la Patinoarul „Flamaropol” au început în 2016 și au fost sistate în 2019, după rezilierea contractului, în condițiile unor întârzieri și probleme de execuție.

Potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare – doar lucrări la structura de rezistență.

ADVERTISING

Ne propunem să transformăm vechiul Patinoar „23 August” într-un centru multifuncțional, destinat nu doar competițiilor, ci mai ales practicării de către publicul larg a sportului pe gheață”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

Potrivit edilului, patinoarul va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp și o capacitate de 3.100 de locuri.

Va fi asigurată și o zonă de parcare în aer liber pentru 82 de maşini.

În cadrul centrului multifuncțional, vor exista, pe lângă patinoar, un bazin de înot și o zonă de escaladă, spune Nicușor Dan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Valoarea totală a investiției este de 251.778.110,71 lei cu TVA (50 de milioane de euro), iar totul ar trebui să fie gata în 2 ani de la data emiterii ordinului administrativ de începere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇