Păsările exotice din marile parcuri ale Capitalei vor fi transferate la Grădina Zoologică. Le salvăm pe ultima sută de metri, susține USR PLUS

Păsările exotice din marile parcuri ale Capitalei vor fi transferate la Grădina Zoologică. Le salvăm pe ultima sută de metri, susține USR PLUS

Consiliul General al Capitalei decis ca păsările exotice din parcurile Herăstrău și Cișmigiu să fie transferate la Grădina Zoologică din București, unde să fie mai bine îngrijite.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) – care administrează cele mai multe parcuri mari din oraș, are în grijă și 38 de păsări exotice.

A avut mai multe, dar unele au murit.

Jurnaliști de investigație au relatat încă din 2016 că nimeni nu se preocupă, de fapt, de sănătatea păsărilor din parcuri. Dar administrația Firea n-a luat nicio măsură eficientă pentru a le veni în ajutor.

ADVERTISING

Potrivit consilierului general Manuela Mureașan (USR PLUS), ALPAB nu are nici medic veterinar și nici vreo modalitate prin care să aibă grijă de aceste păsări. De altfel, a spus Mureșan în timpul ședinței, păsările s-au înmulțit sau au murit, ca și cum ar fi fost în sălbăticie.

În context, consilierul general USR PLUS a inițiat un proiect de hotărâre prin care să transfere păsările la Grădina Zoologică.

”Acest proiect va salva viața unor păsări exotice. Acestea vor avea o viață mai bună, în locuri unde vor fi protejate.

ADVERTISING

În afară că salvăm pe ultima sută metri ultimele exemplare, este foarte important și pentru sănătatea noastră. An de an au fost un pericol de gripă aviară”, a precizat Manuela Mureșan.

Proiectul a fost adoptat cu 51 de voturi pentru și 3 abțineri, iar păsările urmează să fie transferate la Grădina Zoologică din București.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇