O firmă din Italia va construi tablierul metalic pentru Pasajul Doamna Ghica. Când s-ar putea încheia coșmarul locuitorilor din zonă

O firmă din Italia va construi tablierul metalic pentru Pasajul Doamna Ghica. Când s-ar putea încheia coșmarul locuitorilor din zonă

După doi ani de încercări, Trustul de Clădiri Metropolitane SA a desemnat, în sfârșit, o societate care să furnizeze tablierul metalic pentru Pasajul Doamna Ghica.

Compania municipală TCMB încearcă încă din 2020 să găsească o soluție pentru a realiza acel tablier metalic – principala piesă care lipsește pentru realizarea Pasajului de la Doamna Ghica.

Pe vremea când primar general era Gabriela Firea, compania a lansat o licitație pentru a-și alege furnizor de tabilier. Dar a anulat-o.

Ulterior, TCMB a decis să lucreze cu CM Consolidări SA, care să furnizeze tablierul.

La solicitarea Spotmedia.ro, CM Consolidări SA a transmis că a cumpărat 188 de tone de fier pentru care a plătit 1.144.600 de lei, fără TVA. Și a rămas cu fierul pe stoc.

ADVERTISING

Ajuns primar general, în locul Gabrielei Firea, Nicușor Dan a schimbat conducerea TCMB. Iar noua conducere a decis că nu e oportun să cumpere tablierul pe care urma să-l realizeze compania municipală Consolidări cu Baurom Construct SRL.

În consecință, pe data de 30 iulie 2021, TCMB SA a relansat licitația pentru tablierul metalic al Pasajului Doamna Ghica. Și această licitație a fost anulată, din cauză că singura firmă care a depus ofertă – anume Metabet CF SA - a refuzat să dea o serie de informații cerute de lege, în cadrul procedurii.

În cele din urmă, TCMB a relansat licitația, pe data de 12 noiembrie. Potrivit Sicap, procedura este încă în desfășurare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu toate acestea, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că, de fapt, procedura a fost atribuită deja.

Veste bună pentru Sectorul 2: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru tablierul metalic de pod de la pasajul...

Publicată de Radu Mihaiu pe Marţi, 25 ianuarie 2022

Potrivit datelor din Sicap, singura societate care a depus de această dată ofertă este Scandiuzzi Steel Constructions SPA, o companie italiană fondată şi condusă de Renzo Scandiuzzi.

scandiuzzi

Rămâne să vedem când se va semna contractul și în cât timp va putea firma italiană să livreze tablierul metalic. Ulterior, acesta va trebui montat, iar structura finală va trebui testată. Și abia după aceea se va putea lua în calcul deschiderea traficului pe pasajul Doamna Ghica.

ADVERTISING

TCMB mai are ceva de lucru și la finalizarea rampei Delfinului (cea dinspre intersecția omonimă). Dar cel mai probabil acele lucrări se vor finaliza înainte de aducerea tablierului metalic.

Încă de la finalul lui 2021, directorul TCMB, Cristian Hiver, a precizat pentru SpotMedia.ro că - în cazul în care reușește să atribuie contractul pentru tablier - societatea are șanse bune să finalizeze pasajul până la finele lui 2022.

În continuare, Cristian Hiver spune că termenul poate fi respectat.

„Urmează să urcăm în Sicap și documentația pentru toate celelalte materiale care ne sunt necesare pentru a finaliza lucrarea. Dar este vorba despre achiziții mai mici, punctuale. Vestea foarte bună este că am reușit să finalizăm procedura pentru tabiler și ne așteptăm ca în zilele următoare să semnăm contractul.

Termenul de livrare este de 7 luni și jumătate. Așa cum am promis, ne vom strădui să finalizăm lucrarea integral în acest an. La acest moment, nu modificăm termenul de finalizare pe care l-am anunțat”, a precizat Cristian Hiver pentru Spotmedia.ro.

Pe lângă structura propriu-zisă a pasajului, proiectul mai include și construcția unui bazin de colectare a apelor pluviale de capacitate mare, în preajma pieței Cremenița. A fost o structură solicitată de Apele Române pentru a da aviz favorabil construcției acestui pasaj.

Potriviti directorului TCMB, finalizarea și darea în trafic a pasajului Doamna Ghica nu este, însă, direct dependentă de finalizarea și recepția bazinului de la Cremenița.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇