O cursă specială Tarom a repatriat 77 de români blocați în Regatul Ţărilor de Jos

O cursă specială Tarom a repatriat 77 de români blocați în Regatul Ţărilor de Jos

MInisterul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă seară, repatrierea a 77 de cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 iunie, au revenit în ţară 77 de cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, sâmbătă seară, MAE. 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc cetăţeni români care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, precum şi un caz medical.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti.

Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea unor cetăţeni străini rezidenţi în România, respectiv doi cetăţeni americani, un cetăţean italian, un cetăţean olandez şi un cetăţean britanic.