Primăria Capitalei a anunţat, luni, lansarea unui sondaj de opinie privind percepţia asupra corupţiei la nivelul administraţiei locale.
„Opinia fiecăruia contează, iar din acest motiv Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie, în calitate de partener, îi invită pe bucureşteni să participe la studiul privind percepţia asupra corupţiei la nivelul administraţiei publice locale.
În cadrul studiului, participanţii trebuie să răspundă cu sinceritate, pe baza experienţei, opiniilor şi percepţiilor proprii”, a transmis Primăria Capitalei.
Chestionarul poate fi găsit la adresa: https://forms.gle/na6ZZSvi3mwrkEaE8.
Sondajul de opinie se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 25 noiembrie şi reprezintă „un mijloc important de a evalua impactul luptei anticorupţie” asupra cetăţenilor şi angajaţilor Primăriei.
„Prin implicarea lor, bucureştenii vor contribui la realizarea unei analize consistente cu privire la fenomenul corupţiei în administraţie, iar concluziile sondajului au ca scop creşterea eficienţei acţiunilor de prevenire a faptelor de această natură.
Datele prelucrate sunt anonime şi confidenţiale şi vor fi folosite strict în scop de cercetare", se menţionează în comunicat.
Sondajul de opinie este realizat în cadrul proiectului "Consolidarea sistemului de management anticorupţie", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Cetăţenii sunt invitaţi:
- să îşi exprime gradul de mulţumire în legătură cu modul în care autoritatea locală a răspuns la sesizări/petiţii;
- să precizeze dacă au cunoştinţă de cazuri în care s-au cerut ori s-au oferit bani în cadrul administraţiei locale pentru soluţionarea unei cereri;
- să precizeze dacă lucrurile merg într-o direcţie bună în administraţia publică locală.
Există însă şi întrebări cu caracter general precum: care este cea mai gravă problemă actuală a României, care sunt cele mai grave trei probleme cu care se confruntă, în momentul de faţă, instituţiile din administraţia publică locală.