Nicușor Dan anunță că a început campionatul de sporturi electronice de pe Arena Națională, care aduce încasări la buget

Nicușor Dan anunță că a început campionatul de sporturi electronice de pe Arena Națională, care aduce încasări la buget

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că pe stadionul Arena Națională a început un campionat de sporturi electronice urmărit de peste 100 de milioane de persoane, cu premii de zeci de milioane de dolari, care aduce încasări la buget, chiar dacă se desfășoară fără public, din cauza pandemiei.

”Cea mai importantă competiție de sporturi electronice, Dota 2, a început ieri pe Arena Națională. Evenimentul va culmina cu marea finală din 17 octombrie, unde se vor confrunta cele mai bune două echipe din lume. Turneul aduce Bucureștiului prestigiu și vizibilitate, urmând să fie vizionat, potrivit organizatorilor, de 100 de milioane de persoane”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul spune că există beneficii financiare pentru România, pentru că organizatorii plătesc la bugetul național 16% din premiile în valoare de 40 milioane de dolari.

”Am crescut nivelul veniturilor Arenei Naționale de la aproximativ 2 milioane de lei în anii precedenți, la 6 milioane de lei în 2021 (6 milioane fără Euro 2020, 12 milioane lei cu Euro 2020)”, mai spune Nicușor Dan, care promite evenimente de anvergură și pentru anul viitor, în special evenimente culturale.

În comentarii, bucureștenii s-au arătat mai degrabă preocupați de lipsa apei calde în cartiere.

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇