Nicușor Dan a făcut bilanțul administrației Firea: Rezultatele sunt zero! Ar vrea ca oamenii să uite că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea

Nicușor Dan a făcut bilanțul administrației Firea: Rezultatele sunt zero! Ar vrea ca oamenii să uite că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea

În prima conferință de presă din ultimele săptămâni pe care social-democrații nu au bruiat-o, Nicușor Dan a susținut că Gabriela Firea n-a făcut nimic pentru bucureșteni, în ultimii 4 ani. Și, în consecință, oamenii n-ar trebui să-i mai dea șansa unui nou mandat în care să risipească banul public.

Conferința de presă de marți, 23 iunie, s-a desfășurat în aer liber și a fost deschisă de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii: Firea ține acest oraș captiv! Nu-l iubește și nici măcar nu locuiește aici!

Ministrul Violeta Alexandru a susținut că Gabriela Firea nu iubește Bucureștiul. Pentru că, dacă l-ar iubi, nu l-ar ține în mizerie și subdezvoltare.

ADVERTISING

”Bucureștiul este ținut captiv de un om (Gabriela Firea – n.red.) care nu iubește Capitala și nici nu locuiește aici (în declarația de avere Firea menționează că are domiciliul în Capitală, deși nu deține, în fapt, nicio locuință - n.red.). Îi dorim nici să nu mai intre în oraș. Să rămână la ea acasă!

(...) Nu are nicio scuză că Bucureștiul arată mai rău ca niciodată. Colegii mei fac de 4 ani tot ce este posibil să arate care e diferența între populism, kitch și mită electorală și ceea ce poți face pentru oraș cu o administrație civilizată.

Nu degeabă se vorbește despre 'Catastrofirea'”!, a precizat Violeta Alexandru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicușor Dan: Firea a obținut zero rezultate! Nu trebuie să mai rămână primar!

”Sunt două lucruri de care Firea ar vrea să se uite: bilanțul administrației sale și faptul că poartă în spate sigla PSD.

Ar vrea ca oamenii să nu își mai amintească de faptul că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea. Sau că a organizat în Piața Constituției un târg de Crăciun ca oamenii să nu poată protesta acolo.

Sau că oamenii săi de încredere, viceprimarul Aurelian Bădulescu și Speranța Cliseru au fost în dispozitiv pe 10 august, când oamenii au fost bătuți în piață.

Așa cum Liviu Dragnea a încercat să conducă România după modelul Consiliului Județean Teleorman, tot așa Firea a încercat să conducă Bucureștiul după modelul Voluntariului. De asta au apărut companiile municipale cu mii de salariați, dar nici măcar un singur specialist reputat”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Acesta a spus că bilanțul administrației Firea este, mai degrabă, o înșiruire a lipsei realizărilor acesteia.

”Fac un scurt bilanț. Deși nu știu ce ar mai fi de zis, de vreme ce mii de bucureșteni nu au apă caldă se săptămâni bune. Și nimeni nu le spune când se vor rezolva problemele.

Revoluția în trafic: zero! Parcări mari la intrările în oraș: zero! Semaforizare inteligentă: zero! RADET a intrat în faliment! Termoenergetica are datorii uriașe! S-au atras banii europeni pentru termoficare în acest mandat? Nu! S-a făcut Registrul Spațiilor Verzi? Nu!

STB e aproape în faliment! Spitalul Metropolitan: zero! Noua Sală Polivalentă: zero! Centre de conferințe: zero! Creșe și grădinițe noi: zero!

Noul Plan Urbanistic General: zero!

Totalul e clar: zero!”, a mai spus Nicușor Dan.

Ce-a făcut Firea cu 1 miliard de euro pe an

Liderul grupului PNL din Consiliul General, Stelian Bujduveanu a remarcat că, deși bani pentru investiții în termoficare și pentru plata încălzirii n-au fost, companiile municipale au plătit salarii de 10 milioane de lei pe lună doar către aparatele de conducere.

În plus, Bujduveanu a declarat că, sub conducerea Gabrielei Firea, administrația PSD i-a umilit pe bucureșteni, prin lipsă de transparență.

Ciprian Ciucu – posibil candidat la postul de primar al Sectorului 6 – a precizat că, deși are pe mână un buget uriaș, cifrat la 1 miliard de euro pe an, Gabriela Firea n-a reușit, totuși, în 4 ani, să vină cu un proiect propriu pe care să îl finalizeze în timpul mandatului de primar general.

Ciprian Ciucu a mai spus și că e nevoie de coordonare bună în campania electorală care urmează, astfel încât candidații susținuți de Opoziție (PNL, USR și PLUS) să reușească să câștige și sectoarele.

Potrivit lui Ciucu, primarii de sector sunt ”incompetenți, ca și Gabriela Firea”, dar extrem de puternici, ”sprijiniți de mafii imobiliare” și oameni care ”vor face totul pentru a-și menține puterea”.

Reamintim că Nicușor Dan a mai organizat încă două conferințe în care s-a referit la rezultatele administrației Gabrielei Firea. Prima, desfășurată pe Bulevardul Prelungirea Ghencea, a fost bruiată de viceprimarul Aurelian Bădulescu. A doua – care a avut loc în Sectorul 5 – a fost bruiată de mai mulți salariați ai firmei de salubritate ai primăriei de sector, condusă de social-democratul Daniel Florea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇