Nicio ședință fără scandal la Sectorul 1. Rectificarea bugetară a picat a treia oară, iar Cioloş a fost chemat să dea termene

Nicio ședință fără scandal la Sectorul 1. Rectificarea bugetară a picat a treia oară, iar Cioloş a fost chemat să dea termene

După o ședință lungă, cu scandal, Consiliul Local al Sectorului 1 a respins, din nou, proiectul de rectificare bugetară, pus pe ordinea de zi de primarul Clotilde Armand.

Proiectul de rectificare bugetară a fost pus, inițial, pe ordinea de zi a unei ședințe ordinare a Consiliului Local al Sectorului 1. Consilierii PNL și PSD n-au votat proiectul, așa că acesta n-a trecut.

Ulterior, Clotilde Armand a convocat o ședință extraordinară a Consiliulul Local, pentru data de 29 septembrie, special pentru adoptarea rectificării bugetare. Nici de această dată bugetul nu a trecut.

Așa că primarul Sectorului 1 a convocat pentru luni, 4 octombrie, încă o ședință extraordinară a Consiliului Local. Ca și la ședința precedentă, pe ordinea de zi a figurat un singur proiect: cel al rectificării bugetare.

ADVERTISING

Ședința a început cu o discuție tensionată care a durat mai bine de 2 ore. Consilierii PNL și PSD i-au adresat primarului întrebări privind diverse proiecte și cheltuieli. Iar Clotilde Armand a răspuns la parte dintre întrebări.

Deși Clotilde Armand a susținut, încă de săptămâna trecută, că nu mai vrea scandal la Consiliul Local, atmosfera a fost și de această dată tensionată pe tot parcursul ședinței. Iar primarul de sector a părăsit, de mai multe ori, sala de consiliu.

Consilierul liberal Andrei Oianu, nemulțumit că primarul a ieșit din sală înainte de interpelarea sa, a decis să i se adreseze direct lui Dacian Cioloș, noul președinte al USR, pe care îl consideră „consătean” și ceva mai demn de încredere.

ADVERTISING

„Având în vedere că doamna primar nu ne răspunde la nimic și mai ales mie, care sunt aici pe post de sperietoare de primari și că domnul Păiuși (viceprimarul USR – n.red.) nu se bucură de niciun fel de încredere (din cauză că, susține Oianu, nu și-ar fi respectat promisiunea de a coopera cu PNL), vreau să îi adresez întrebări direct domnului Cioloș.

Pentru că domnul Cioloș, fiind consătean de-al meu, sunt convins că o să îmi poată răspunde mai direct, mai onest la întrebările pe care le am aici.

Așa că, domnule Dacian Cioloș, vă rog să ne spuneți când putem începe să lucrăm ca o primărie normală, în ședință, toate proiectele, astfel încât atunci când ajungem în Consiliu să fie doar o problemă de vot. Dați-ne un termen!

ADVERTISING

Dați-ne termene de construcții la Liceul Tonița, domnule Cioloș! Dacă puteți, să ne ajutați cu termene pentru remedierea problemei curățeniei în sector!”, a spus Oianu și a continuat să enumere chestiuni în care vrea termene de la Dacian Cioloș.

Ședința extraordinară a Consiliului Local convocată de îndată la data 04.10.2021

Ședința extraordinară a Consiliului Local convocată de îndată la data 04.10.2021

Publicată de Primăria Sectorului 1 Bucureşti pe Luni, 4 octombrie 2021

În cele din urmă, s-a ajuns și la rectificarea bugetară. Într-un moment în care Clotilde Armand nu era în sală, viceprimarul Oliver Păiuși (USR) le-a cerut colegilor săi din Consiliul Local să voteze rectificarea, deoarece ea asigură continurea finanțării pentru „programul Grădinița pentru Toți, pentru plata utilităților și pazei pentru spațiile de joacă pentru ADP Sector 1, pentru achiziții de bunuri, servicii și mijloace fixe pentru unitățile de învățământ, pentru plata pazei piețelor și pentru protocol de finanțare a Parohiei Schitu Măgureanu”.

Ramona Porumb (PNL) a precizat că grupul liberal nu consieră o urgență adoptarea finanțării pentru obiectivele propuse de Clotilde Armand în proiectul de recificare.

Liberalii nu au susținut că investițiile n-ar trebui făcute, dar au spus că nu văd motivul pentru care să voteze rectificarea în regim de urgență, în ședință extraordinară.

În schimb, PNL i-a cerut lui Clotilde Armand să dea drumul mai multor proiecte despre care susține că sunt „ținute la sertar”.

O noua ședința extraordinara a Consiliului Local al Sectorului 1 pe tema rectificării bugetare. Un nou motiv pentru...

Publicată de PNL Sector 1 pe Luni, 4 octombrie 2021

În plus, liberalii au propus două amendamente, în baza cărora, prin rectificarea bugetară, urma să se asigure doar:

  • plata salariaților de la centrul de vaccinare de la Romexpo (cel mai mare din țară)
  • asigurarea finanțării pentru demararea unui complex școlar în cartierul Greenfield (care se află lângă Pădurea Băneasa și este destul de departe de oraș)

Ambele amendamente au fost respinse.

Clotilde Armand le-a cerut consilierilor să întrerupă ședința pentru câteva minute și să aibă o discuție, astfel încât să cadă de acord asupra adoptării rectificării bugetare. Consilierii liberali au susținut, însă, că nu își doresc nicio pauză.

Și, în cele din urmă, cu 14 abțineri și doar 12 voturi pentru, proiectul de rectificare bugetară a fost respins.

În consecință, dacă își dorește rectificarea de buget, Clotilde Armand va trebui fie să convoace o nouă ședință extraordinară, fie să pună proiectul pe ordinea de zi a unei noi ședințe ordinare de Consiliu Local.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇