Nicio localitate din Delta Dunării nu are cabinet stomatologic. Nici medici de familie nu prea sunt

Nicio localitate din Delta Dunării nu are cabinet stomatologic. Nici medici de familie nu prea sunt

Nicio localitate din Delta Dunării nu are cabinet stomatologic, astfel că oamenii sunt nevoiți să meargă până la Tulcea.

Dar nici aici situația nu este prea roz. Pe raza județului Tulcea sunt înregistrați doar 35 de medici stomatologi, a declarat la Europa FM directorul Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, Eugenia Vasile.

„În Delta Dunării, niciunul. În zona terestră, pe rural, 11 și 24 în orașe. Unul în orașul Măcin și 23 în municipiul Tulcea”, a precizat Eugenia Vasile.

Potrivit acesteia, unul dintre motivele pentru care Delta Dunării nu are medici stomatologi ar putea fi plafonul acordat acestora de către Casa de Asigurări de Sănătate.

ADVERTISING

„Medicul stomatolog în relație cu Casa primește un plafon de 6.000 de lei pe lună, cu condiția să fie trei ore zilnic, la program. Probabil că această sumă nu este suficientă pentru a asigura cheltuielile”, a declarat ea.

Și, mai mult, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea spune că nici medici de familie nu prea sunt în Delta Dunării.

„Nu sunt atrași de zona noastră, mai ales în mijlocul apelor, unde viața nu este foarte simplă”, a subliniat Eugenia Vasile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇