Medici americani atrag atenția că SUA sunt în pragul unei ”calamități medicale”: Numărul deceselor cauzate de Covid 19 ar putea să se dubleze

Medici americani atrag atenția că SUA sunt în pragul unei ”calamități medicale”: Numărul deceselor cauzate de Covid 19 ar putea să se dubleze

Până să iasă pe piață vaccinul pentru Covid 19, o parte dintre medicii americanii se așteaptă la o calamitate sanitară, cu un număr de morți care riscă să ajungă chiar și la 4.000 pe zi.

Statele Unite au raportat cel mai mare număr de infectări cu SARS-CoV-2 și de decese cauzate de Covid 19 de pe planetă.

Mai exact, numărul infectărilor a depășit 13 milioane. Iar dintre cei infectați, aproape 265.000 au murit deja.

Medicii și autoritățile au vorbit mult despre faptul că în curând va fi scos pe piața vaccinul.

ADVERTISING

Cu toate acestea, parte dintre medici atrag atenția că momentul în care vaccinarea va ajuta la ceva e încă foarte departe, informează CNN.

Momentan, specialiștii se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare creștere a numărului de infectări de la începutul pandemiei.

Motivul: pe 26 noiembrie a fost Ziua Recunoștinței. E un moment important din an, în cultura americană. Și e un prilej în care familile se reunesc.

În acest an, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor i-a sfătuit pe americani să nu călătorească și să evite reuniunile.

ADVERTISING

Cu toate acestea, milioane de oameni din Statele Unite au ignorat avertismentul. Au călătorit pe distanțe mari. Și după ce au petrecut Ziua Recunoștinței, se întorc la destinație.

Autoritățile din Statele Unite se așteaptă ca duminică să fie ziua cu cele mai aglomerate trasee de transport de la începutul pandemiei.

Dr. Leana Wen, medic de urgență și profesor invitat la Institutul de Sănătate Publică Milken de la Universitatea George Washigton spune că ar putea urma ”mama tuturor vârfurilor de infectare” de la începutul pandemiei și până acum.

ADVERTISING

Nu e momentul să lăsăm garda jos. Vaccinul va ajuta mult la primăvară și la vară. Dar nu acum (din cauză că încă nu a fost scos pe piață – n.red.). Numărul de decese ar putea crește la 3.000 și chiar 4.000 pe zi”, a spus dr. Leana Wen.

Iar dr. Leana Wen nu e singura care este de părere că pandemia s-ar putea transforma curând într-o calamitate.

Profesorul de medicină Jonathan Reiner, tot de la Universitatea John Washington, susține că în următoarele 10 zile e de așteptat ca numărul de decese cauzate de Covid 19 să se dubleze în SUA.

Citește:

Avem puțin peste 8.000 de cazuri noi de Covid, dar în spitale situația e din ce în ce mai gravă. Nou record la ATI: 1.249 de pacienți (Infografice)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇