Locuitorii din Băile Tușnad nu au apă potabilă de mai multe zile. Primarul cere stare de alertă

Locuitorii din Băile Tușnad nu au apă potabilă de mai multe zile. Primarul cere stare de alertă

De patru zile, locuitorii din staţiunea Băile Tuşnad şi din satele Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia nu au apă potabilă, după ce conducta care alimentează aceste localităţi s-a spart.

Primarul staţiunii Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a cerut Prefecturii declararea stării de alertă, informează Realitatea Plus.

Edilul a decis ca apa menajeră să fie furnizată în recipiente de o mie de litri, amplasate în fiecare cartier, iar de azi se va distribui şi apă potabilă.

„Am trimis la domnul prefect solicitarea pentru decretarea stării de alertă. Sunt afectaţi peste trei mii de locuitori din Vrabia, Tuşnad Nou şi Tuşnad Sat şi Băile Tuşnad.", a declarat Butyka Zsolt.

ADVERTISING

Nu sunt bani pentru repararea conductei

Conducta trebuie schimbată pe o porţiune de circa 20 metri, dar Primăria Tuşnad nu mai are bani, iar firmele care au început să lucreze o fac pe datorie.

Primarul spune că acea conductă se sparge în mod frecvent pentru că lucrarea, realizată în urmă cu şapte ani din bugetul naţional, nu a respectat proiectul iniţial, iar ţeava este subdimensionată.

Este pentru a şaptea oară în acest an când se produc fisuri în reţeaua de alimentare a oraşului, afirmă edilul.

Pentru rezolvarea situației, s-a elaborat un nou proiect şi se solicită de la Compania Naţională de Investiţii suma de 40 milioane de lei. Însă până la implementarea acestuia locuitorii staţiunii şi turiştii care vin la Băile Tuşnad au de suferit.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇