Linia turistică „Bucharest City Tour” nu va circula nici în această vară: Autobuzele cu etaj sunt prea vechi și se strică des

Linia turistică „Bucharest City Tour” nu va circula nici în această vară: Autobuzele cu etaj sunt prea vechi și se strică des

Linia turistică „Bucharest City Tour”, cu autobuze supraetajate, nu va funcționa nici în această vară. Motivul? Mijloacele de transport sunt vechi și nu pot fi reintroduse în circulație.

Societatea de Transport București spune că nu știa când vor fi ridicate restricțiile sanitare impuse de pandemie, astfel că nu a avut timp suficient pentru a căuta să închirieze alte autobuze.

„Cele 4 autobuze din proiectul Bucharest City Tour erau închiriate de la CT Bus Constanța. Acestea nu mai corespund din punct de vedere al siguranței călătorilor, deoarece au o durată îndelungată de exploatare, în ultimul sezon fiind înregistrate foarte multe imobilizări din motive tehnice.

ADVERTISING

Restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate de abia în martie 2022, evoluție dificil de previzionat de STB, la începutul anului atunci când demarau acțiunile demarării unui nou sezon Bucharest City Tour. Demersurile pentru reluarea proiectului implică etape care necesită timp, mai ales că nu deținem în parcul propriu, autobuze de tip double decker.

În momentul de față, STB se găsește la stadiul de identificare a unei soluții viabile de procurare a autobuzelor cu care acest proiect să poată fi reluat”, a transmis STB la solicitarea Economedia.

ADVERTISING

Ultimul an în care linia turisitică „Bucharest City Tour” a funcționat a fost 2019, în 2020 și 2021 fiind restricții sanitare din cauza pandemiei.

Linia turistică a fost introdusă în 2012 și circula pe traseul: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii şi retur pe ruta Universitate – Piaţa Charles de Gaulle şi şoseaua Kiseleff.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇