Încă un copil a fost răpus de COVID în Mureș. Avea doar câteva luni

Încă un copil a fost răpus de COVID în Mureș. Avea doar câteva luni

Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 se îndreaptă spre pragul de 11.000, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 196 de noi morți ale pacienților internați în spitalele de profil.

Printre victimele anunțate azi se numără și un bebeluș de până un an, din Mureș, care suferea și de alte afecțiuni. Este al doilea astfel de caz în județ, după ce un micuț de 4 ani infectat cu COVID s-a stins pe 11 octombrie. Și atunci autoritățile anunțau că acesta avea ”multiple comorbidități”.

ADVERTISING

Până acum au mai murit cu COVID la noi în țară un bebeluș de doar 4 luni, la Sibiu, precum și o fetiță de 4 ani, la Iași. Totodată, pe 15 noiembrie autoritățile au anunțat și moartea unui băiețel de 3 ani, care a murit la Brașov. În toate cazurile a fost precizat că cei mici sufereau și de alte boli.

24-nov-decese-covid
Foto: graphs.ro

În ce privește bilanțul negru de marți, au murit 129 de bărbați și 67 de femei, care erau internați în spitale din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și București.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

184 dintre pacienți sufereau și de alte afecțiuni, dar se consideră că infecția cu COVID-19 le-a agravat starea și a grăbit deznodământul tragic. 9 pacienți erau sănătoși înainte de infecția cu SARS-CoV-2, iar pentru ceilalți 3 spitalele nu au raportat încă eventuale comorbidități.

Iată cum arată situația în ceea ce privește vârsta celor decedați:

  • 1 deces la categoria 0-9 ani
  • 8 decese la categoria 40-49 de ani
  • 28 de decese la categoria 50-59 de ani
  • 47 de decese la categoria 60-69 de ani
  • 61 de decese la categoria 70-79 de ani
  • 51 de decese peste 80 de ani
ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇