HELP - un proiect cu tineri pentru tineri implementat de Asociația Arte dell’Anima

HELP - un proiect cu tineri pentru tineri implementat de Asociația Arte dell’Anima

Asociația Arte dell’Anima implementează în perioada august-noiembrie 2023 proiectul educațional-cultural „#HELP”, proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Proiectul #HELP are ca scop promovarea conștientizării bolilor psihice prin asigurarea accesului universal la servicii de informare, educare și consiliere în rândul tinerilor. Proiectul oferă cadrul de reflecție pentru implementarea unor acțiuni culturale care facilitează întâlnirea dintre echipa artistică, experții din domeniul medical și publicul participant, prin discuții și dezbateri pe tema depresiei. Implicarea participativă a tinerilor în analizarea cauzelor depresiei prin intermediul unor produse culturale non-formale și abordări interdisciplinare are ca miză sensibilizarea tinerilor asupra efectelor acestui fenomen, recunoașterea persoanelor în nevoie și îndrumarea acestora către ajutor de specialitate.

ADVERTISING

Conform Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, Asociația Arte dell’Anima vine în sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă cu o propunere de proiect care să ducă la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 3 « Sănătate și Bunăstare » și la realizarea de activități dedicate Săptămânii Dezvoltării Durabile, prin promovarea conștientizării bolilor psihice, ce sunt mult subevaluate în raportările periodice, conform Raportului național al stării de sănătate a populației din 2016, publicat de Institutul Național de Sănătate Publică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul proiectului, vor avea loc șase reprezentații ale spectacolului „N-am văzut nimic” de Andreea Tănase, regia Mara Oprea, spectacol selectat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2023, modulul FNT Educațional, astfel: două în București – la Teatrul Excelsior, co-producătorul spectacolului, una la Ploiești – la Teatrul „Toma Caragiu”, una la Giurgiu – la Teatrul „Tudor Vianu”, una la Buzău – la Teatrul „George Ciprian” și una la Caracal – la Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban”. Colaborarea permanentă a acestor teatre cu instituții de învățământ și atragerea adolescenților prin spectacole și programe dedicate lor, ne-au determinat să-i alegem ca parteneri. 

ADVERTISING

Motivați de motto-ul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă pentru ODD3 – Sănătate și Bunăstare:„Sănătatea nu reprezintă totul, dar fără sănătate nimic nu contează” – Schopenhauer, Asociația Arte dell’Anima aduce în fața publicului o temă de maximă relevanță la nivel național și internațional. 

Un proiect implementat de Asociația Arte dell’Anima prin manager de proiect Crina Lință și realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. 

Despre Asociația ARTE DELL’ANIMA

Asociația Arte dell’Anima este o organizaţie neguvernamentală non-profit, înființată în 2015, cu sediul în București, Strada Făinari, nr. 17D.

Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro și aici: