Granturi de 250.000 lei pentru promovarea mersului pe bicicletă, educație și inovație în Timiș și Caraș Severin

Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon au ales 21 de proiecte care vor fi finanțate, începând cu anul viitor, din fondul RO Bike Valley, un fond de finanțare pe termen lung pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației în județele Timiș și Caraș Severin.

În total au fost depuse 42 de formulare de intenție, care au trecut prin mai multe procese de selecție.

Fondul RO Bike Valley oferă o finanțarea nerambursabilă acordată în proporție de 100%, sub formă de micro-granturi (maxim 5000 lei), granturi medii (maxim 15.000 lei) sau granturi mari (peste 15.000 lei). Valoarea totală a Fondului RO Bike Valley – ediția 1 - este de aproape 250.000 lei.

proiecte-finale-ro-bike

Iată proiectele care vor avea loc în tot Banatul, începând cu anul viitor:

 • Atelier mobil de educație rutieră și mecanică velo,  Asociația Pedallez Timișoara;
 • Biblio-cicleta Lugoj, Grup de inițiativă Bibliocicleta Lugoj,
 • Bicicleta în natură, Grup de inițiativă  CaSteCo;
 • Bicicleta pentru toți, Asociația Teatru pentru Tine;
 • Cupa Max Ausnit, Asociația Club Sportiv Velocitas;
 • Curs de circulație cu biciclete în zona rurală, Club sportiv Ride Competition;
 • Cycling to School, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Constantin Păunescu" – Recaș;
 • Eco-trasee turistice, Liceul Tehnologic Constantin Lucaci, Bocșa;
 • Family Cycling Day, Scoala Gimnaziala Nr.2 Timișoara;
 • Hai la Rudăria pe Bițiglă, Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici;
 • Îmi salvez planeta - merg cu bicicleta!, Școala Primară Primii Pași;
 • În natură pe 2 roți, Clubul Sportiv Comunal ‘’Voința 1922 Vrani’’;
 • Junior Maraton Timișoara 2022, Asociatia Club Sportiv „Tibiscus”;
 • Librărie mobilă - etapa de design, Grup de inițiativă „Books on bike”;
 • Pedalăm spre Timișoara, Grup de inițiativă „Pedalăm spre Timișoara”;
 • Shakespeare la pedală, Liceul Teoretic „William Shakespeare” Timișoara;
 • Siguranță pe bicicletă, Școala Gimnazială Nițchidorf;
 • The Road & The Happiness, Asociația Alternativei Sportive;
 • Turul Satelor, Grup de inițiativă Dragoș Leontin, Pascu Cătălin, Vlasici Andra;
 • VeloLugoj, Clubul de Turism Concordia Lugoj;
 • Wolfs Run, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița.
ADVERTISING

Toți cei care au o idee și își doresc să se implice în promovarea utilizării bicicletei în rândul copiilor și tinerilor sau doresc să organizeze campanii de educație și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor, pot transmite în continuare propunerea lor AICI, iar ei vor fi contactați și îndrumați imediat ce sunt disponibile noi finanțări.

Finanțările pot fi accesate atât pentru organizații non-guvernamentale, cât și pentru școli și licee, dar și grupuri de inițiativă cetățenești.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunități prietenoase cu ciclismul.

ADVERTISING

Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, access, comunitate.

www.robikevalley.ro

DESPRE FUNDAȚIA COMUNITARĂ TIMIȘOARA

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016 de către un grup de oameni preocupați de binele comun. Misiunea noastră este să construim încredere în comunitate, să sprijinim inițiativele locale și să realizăm conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere.

www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

FB: FundatiaComunitaraTimisoara

DESPRE DECATHLON ROMÂNIA

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație din domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate - preț foarte bun.

ADVERTISING

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta" Fabricat în România".