Ghid practic pentru părinți - ce ar trebui să alegi pentru camera copilului

Ghid practic pentru părinți - ce ar trebui să alegi pentru camera copilului

Noul rol de părinte poate fi copleșitor. Ai multe alegeri noi de luat pentru cel mic și presiunea se resimte destul de tare, din dorința de a selecta ce-i mai bun pentru propriul pui. Acest articol poate juca rol de ghid practic pentru părinții care vor să facă niște alegeri informate și practice când vine vorba de lucrurile pe care le achiziționează pentru copii. În ziua de azi există pe piață multe articole, însă trebuie să știi să le selectezi doar pe cele cu adevărat utile, nu să faci achiziții frumoase, dar fără uz practic. 

ADVERTISING

Descoperă ce ar trebui să alegi pentru camera copilului tău

Mobilier practic și de calitate

Copilul crește foarte repede și nu apucă să folosească suficient anumite piese de mobilier, dacă ele sunt dedicate strict perioadei de 0-1 ani. Așadar, alege niște piese care se pot modifica, deoarece există multe opțiuni de genul acesta, care îți pot fi practice, pentru că nu e nevoie să achiziționezi piese noi de fiecare dată când cel mic trece într-o etapă nouă în viața sa. Un alt criteriu ar fi să alegi niște piese de calitate, care să rezistente bine în timp la uzură, cum ar fi produsele Italbaby, care reprezintă un exemplu de așa da când vine vorba de rezistență bună în timp. Această gamă de produse respectă criteriile de calitate superioare ale produselor made in Italy, iar în România se găsesc exclusiv pe site-ul celor de la babymatters.ro. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu adăuga foarte multe decorațiuni 

Chiar dacă pare tentant să adaugi cât mai multe jucării, tapet încărcat sau covoare multicolore, încearcă să păstrezi un echilibru în cameră. Cel mic nu va conștientiza și nu va apuca să se bucure de toate acestea în primele luni de viață, fiind mai importantă afecțiunea și atenția primită de la părinți. Așa că nu te da peste cap încercând să decorezi camera cu de toate, ci mai degrabă optează pentru puțin, dar bun. În acest fel vei avea ocazia să faci niște modificări când cel mic va crește și vei descoperi tipul personalității sale, pentru a face niște alegeri cu adevărat inspirate.

ADVERTISING

Asigură-te ca ai esențialele 

Cel mai important este să ai acele articole de bază fără de care nu ai putea să-l primești pe cel mic acasă. O măsuță de schimbat scutece, un pătuț, un baby monitor, îmbrăcăminte și lenjerie din materiale naturale și pernă pentru alăptat - acestea ar fi cele mai importante lucruri pe care trebuie să le bifezi inițial, iar apoi în funcție de nevoile celui mic poți să adaugi și alte elemente necesare și potrivite. 

Așadar, acestea sunt câteva dintre sfaturile pentru alegerea elementelor pentru camera copilului. Accentul trebuie să pice pe calitate, elemente puține, dar bune pe care să le poți refolosi mult timp. Nu încărca camera cu elemente inutile, asigură-ți esențialele, iar apoi dacă mai consideri necesar și altceva poți să adaugi ulterior. Copilul are nevoie în primul rând de iubire, de restul te poți ocupa pe parcurs, descoperind ce nevoi are cel mic.