De Ziua Tineretului, România e în coada UE la procentul absolvenților angajați

De Ziua Tineretului, România e în coada UE la procentul absolvenților angajați

România se afla, anul trecut, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește procentul absolvenților – minim liceu – cu vârsta între 20 și 34 de ani, care sunt angajați.

Media în țara noastră a fost de 69,9%, cu care ne clasăm puţin peste Italia (65,2%) și Grecia (66,1%).

Media la nivelul Uniunii Europene era însă mult mai mare, de 82%, potrivit datelor Eurostat, care a publicat un articol prin care marchează Ziua Internațională a Tineretului, sărbătorită pe 12 august.

Sursa citată subliniază că există progres în ceea ce priveşte procentul de angajare în rândul tinerilor absolvenți din UE.

ADVERTISING

Din 2014 până în 2022, rata ocupării forței de muncă pentru acest grup a crescut cu 7%, arătând o tendință constantă de creștere întreruptă doar de pandemia Covid-19.

Rata de angajare în 2022 a marcat un nou vârf, depășind maximul anterior de 81% obținut în 2018, procent rămas neschimbat în 2019.

Rata ocupării forței de muncă pentru absolvenții de sex masculin a fost constant mai mare decât cea în rândul femeilor recent absolvente. Cu toate acestea, în 2022, decalajul a fost redus până la 2%.

Cele mai mari rate de angajare ale absolvenților sunt în Luxemburg și Olanda (ambele la 93%), Germania (92%) și Malta (91%).

date-eurostat

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇