După o perioadă de relaxare, masca e din nou obligatorie în spațiile deschise aglomerate din China

După o perioadă de relaxare, masca e din nou obligatorie în spațiile deschise aglomerate din China

Cum noul val al pandemiei se intensifică, autoritățile sanitare din China au impus din nou portul măștii sanitare nu doar la interior, ci și în spațiile deschide aglomerate, cum ar fi piețele publice și parcurile.

Până nu demult, restricțiile cauzate de pandemie se împuținaseră în China. Presa internațională a prezentat, în numeroase rânduri, fotografii cu mulțimi de oameni care nu poartă mască, fie pe stradă, fie la concerte.

Măsurile de protecție s-au relaxat într-atât portul măștii nu mai era obligatoriu nici în interior, în situația în care camerele erau bine ventilate, potrivit CNN.

ADVERTISING

Dar totul a început să se schimbe luna trecută, într-un moment în care, la testări de rutină, 9 angajați ai aeroportului din Nanjing (situat în provincia Jiangsu din estul țării) au fost diagnosticați cu Covid-19.

În urma unei anchete, autoritățile au concluzionat că oameni se infectaseră din cauză că nu respectaseră măsurile de siguranță în momentul în care au interacționat cu pasagerii unui zbor sosit din Rusia.

În urma acelui incident, dar și pe fondul creșterii numărului de infectări în mai multe zone ale țării, autoritățile sanitare chineze au emis noi recomandări privind portul măștii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Așa că acum chinezii trebuie să poarte mască în mall și la supermarket, la cinema și la expoziții, dar și în aeroport, în toate mijloacele de transport în comun și în lifturi. De asemenea, e obligatorie masca în piețe aglomerate și în parcuri.

Vor fi și alte reguli mai stricte de protecție sanitară pe care vor fi nevoiți să urmeze cei care au risc crescut de infectare cu noul coronavirus. Printre aceștia se numără cei care intră în contact cu persoane și mărfuri din străinătate, personalul medical, cel care se ocupă de curățenie și pază, dar și șoferii și angajații din porturi, aeroporturi și vămi.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇