Cum să îți menții salteaua ca nouă! iată 5 idei!

Cum să îți menții salteaua ca nouă! iată 5 idei!

A avea o saltea proastă în dormitor poate fi cauza principală a multor probleme. Acest lucru poate duce la scăderea sănătății și productivității oamenilor la locul de muncă, din cauza somnului ineficient. Majoritatea oamenilor aleg să cumpere o saltea nouă. Însă te poți gândi la metode de a-ți reînnoi vechea saltea și poți face asta urmând câțiva pași simpli:

Întoarce  salteaua

Unul dintre motivele pentru care o saltea pat devine dăunătoare pentru spate este din cauza utilizării în timp. Dacă dormi într-un anumit loc, sunt șanse ca acel loc să se lase mai jos decât celelalte zone. Acest lucru poate duce la o postură neuniformă atunci când te miști în timpul somnului. O soluție rapidă este să întorci salteaua.  Odată ce faci asta, te vei întinde din nou pe o saltea plată. Acest lucru te va ajuta cu postura în timpul somnului.

ADVERTISING

Bate salteaua ocazional

Praful se acumulează adesea pe saltea de-a lungul timpului, chiar dacă îți menții dormitorul curat. Odată inspirat, îi face pe majoritatea oamenilor să dezvolte alergii și să aibă un somn ineficient. Este o idee bună să scoți praful din saltea în mod regulat. Ridică-ți salteaua, scoate-o în aer liber și bate-o cu un obiect solid. Aceasta elimină cea mai mare parte a prafului. 

Folosește o somieră de calitate

Unul dintre motivele pentru care salteaua se poate lăsa într-o zonă este din cauza cadrului. S-ar putea să se fi rupt la un moment dat și să te lase cu o gaură prin care poate cădea salteaua. Tinde să fie o idee bună să verifici somiera din când în când. Dacă descoperi că ceva s-a rupt, atunci aceasta trebuie înlocuită. Alege o somieră de calitate pentru a nu întimpina astfel de probleme.

ADVERTISING

Acoperă salteaua cu un topper 

Achiziționarea unui topper seamănă cu cumpărarea unei saltele noi. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți calitatea somnului. Acest lucru se datorează faptului că acoperă toate denivelările și nodurile de pe saltea. Un alt bonus este că un topper pentru saltea este ușor de curățat. Tot ce trebuie să faci este să-l rulezi și apoi poți aspira praful din el. 

Lasă salteaua să se usuce

Un alt motiv pentru care saltelele tind să înceapă să se lase este că sunt afectate de umezeală, fie din atmosferă, fie din cauza transpirației tale. Deci, nu este o idee rea să o scoți la soare din când în când. Las-o acolo cât mai mult timp pentru a te asigura că toată umezeala se evaporă. Acest lucru va avea ca rezultat o saltea mai elastică decât înainte. 

ADVERTISING