Cum să ai o casă extrem de ordonată? 3 pași simpli de urmat

Cum să ai o casă extrem de ordonată? 3 pași simpli de urmat

Chiar dacă tuturor persoanelor le place să aibă o casă curată și ordonată, de multe ori se poate dovedi a fi dificil să o întreții mereu în acest fel, mai ales dacă ai copii sau animale de companie. Dificultatea vine din faptul că nu ai un sistem de organizare bine pus la punct, însă, din fericire, poți remedia acest lucru dacă pui în aplicare pașii de mai jos.

Iată un ghid la îndemână pentru a-ți organiza casă cât mai bine! 

1.    Folosește multe cutii și spațiu vertical

Primul sfat se referă la depozitarea tuturor lucrurilor în cutii, poți alege orice tip îți place (de ratan, de plastic, din material dur, de lemn etc), astfel încât aspectul estetic să se împletească armonios cu designul casei tale. Esențial este să categorizezi bine lucrurile în cutii și să le pui etichete, ca apoi să poți pune și tu, și familia ta, lucrurile exact în cutia în care trebuie să stea. Un alt factor cheie pentru a putea depozita cât mai multe obiecte este să te folosești de spațiul vertical – rafturile sunt prietenele tale cele mai bune, căci pe lângă funcționalitate, arată și bine.

ADVERTISING

2.    Depozitează toată mâncarea la loc ascuns

În multe case există o problemă cu depozitarea tuturor tipurile de alimente, în special când vine vorba de borcane sau caserole cu mâncare. Se întâmplă des ca oamenii să depoziteze aceste obiecte pe balcon sau la un loc extrem de vizibil, fapt ceea ce strică complet aspectul ordonat al unei case. Pentru a evita această situație, asigură-te că le poți depozita în frigider sau într-o ladă frigorifică, iar dacă nu deții una, la altex.ro găsești o selecție variată de unde poți alege una cu dimensiunile și caracteristicile de care ai nevoie. Astfel, nu vei mai avea niciodată problema lipsei de spațiu și îți vei putea face proviziile necesare fără a strica vizual ordinea casei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3.    Creează obiceiuri de ordonare constantă

Cel mai important sfat este să te obișnuiești atât pe tine, cât și pe toți membri casei tale, că ordinea trebuie menținută zilnic. Astfel, dacă cineva ia un obiect pentru a-l folosi, este nevoie să îl pună la loc imediat ce a terminat activitatea și nu să îl lase aruncat prin casă. De asemenea, hainele sunt de multe ori lăsate undeva pe un scaun mult timp până la spălare, mai ales în cazul adolescenților, așa că aceștia trebuie învățați să le pună direct în coș. Astfel de obiceiuri mici, dar sănătoase, sunt cele care vor face o diferență uriașă pentru ordinea casei tale.

ADVERTISING

Așadar, chiar dacă ordinea este greu de menținut, dacă urmezi pașii de mai sus, este garantat să ai o casă mult mai curată și ordonată, în care să te simți bine și relaxat. Dezordinea afectează mult starea psihică, așa că nu ezita să implementezi ideile recomandate în viața ta și vei simți o ușurare imensă atunci când mai petreci timp acasă, fiind un spațiu confortabil și primitor.