Cum îți cumperi încălțăminte de calitate - 3 recomandări

Cum îți cumperi încălțăminte de calitate - 3 recomandări

Sănătatea picioarelor tale poate fi susținută prin achiziționarea încălțămintei de calitate. Aceasta oferă atât confort fizic, cât și rezistență în timp. De aceea, este important să investești doar în acei pantofi care îndeplinesc astfel de criterii. Află din articolul nostru cum să cumperi încălțăminte de calitate și ce trebuie să ai în vedere.

Cum îți cumperi încălțăminte de calitate?

Atunci când ești în magazin și probezi încălțăminte, ia în considerare faptul că nivelul de calitate se poate observa cu ușurință în detaliile pe care le prezintă. Vezi colecția de ghete de damă din piele naturală disponibilă la rafturi pentru a-ți face o idee. Mai jos, îți vom expune câteva aspecte de care să ții cont atunci când îți cumperi o pereche nouă de pantofi. 

ADVERTISING
  1. Materialul din interior

Dacă este vorba despre încălțăminte închisă, pentru sezonul rece, căptușeala joacă un rol extrem de important pentru confortul tău fizic și termic. Asigură-te că aceasta este realizată din piele întoarsă, bumbac sau o combinație între cele două, astfel încât picioarele tale să rămână uscate, iar mirosurile neplăcute să fie prevenite. 

Poți recunoaște încălțările de calitate după aspectul materialului din interior, cât și după elementele de legătură, adică modul în care talpa este prinsă. Orientează-te înspre pantofi care au talpa cusută, deoarece beneficiezi de mai multă protecție împotriva umidității.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  1. Calitatea accesoriilor

Fermoarul, capsele sau cataramele încălțărilor pe care vrei să le achiziționezi au de asemenea un cuvânt de spus în ceea ce privește calitatea acestora. Verifică dacă aceste accesorii sunt fabricate din materiale rezistente și nu din aliaje care se pot strica sau rugini ușor. Evită încălțămintea cu fermoarul plasat strâmb sau care este confecționat din plastic. Singurul material acceptabil pentru astfel de accesorii este metalul de înaltă calitate. 

  1. Tocul

Indiferent dacă este vorba despre pantofi eleganți cu tocul înalt sau botine cu tocul jos, acest element poate da ușor de gol o încălțăminte de slabă calitate. În primul rând, este important să observi dacă acesta se mișcă ușor la atingere sau dacă flecurile riscă să se dezlipească după primele câteva purtări. 

ADVERTISING

Atât felul în care tocul este prins, cât și materialul din care este realizat îți vor spune tot ce ai nevoie să știi despre pantofii pe care te gândești să-i achiziționezi. Un test simplu pe care îl poți face este acela de a proba încălțările în magazin. Astfel, vei vedea cât de multă stabilitate îți oferă și cum se simte tocul din interiorul pantofului. 

Dacă sesizezi un anumit disconfort fizic, cel mai probabil nu ai în față încălțăminte de calitate. De asemenea, observă dacă pantofii de strâng atunci când flexezi talpa - acesta este un alt semn că ar fi mai bine să te reorientezi. 

Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și pune sănătatea picioarelor tale pe primul loc. Atunci când alegi încălțăminte de slabă calitate, pui în pericol și sănătatea coloanei tale vertebrale. Nu te grăbi atunci când mergi la cumpărături și testează bine calitatea încălțărilor sau alege modele de la producători recunoscuți la nivel național sau internațional.