Cum alegi hota perfectă pentru bucătăria ta? Funcțiile care nu trebuie să-i lipsească

Cum alegi hota perfectă pentru bucătăria ta? Funcțiile care nu trebuie să-i lipsească

Alegerea hotei perfecte pentru bucătărie este un pas esențial, pentru că doar așa vei avea parte de un aer și un mediu general plăcut în timpul gătitului. Trebuie să iei în considerare mai multe criterii înainte de a face această alegere, și să te axezi pe cele mai inovatoare modele și tehnologii, care vin la pachet cu o multitudine de funcții. Astfel, petrecerea timpului în bucătărie nu va mai fi un chin, ci va deveni o reală plăcere.

Funcțiile pe care trebuie să le aibă orice hotă, pentru confort și eficiență maximă:

1. Filtre anti-grăsime eficiente

ADVERTISING

Unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont în alegerea unei hote este acela ca ea să vină la pachet și cu filtre anti-grăsime. Acestea absorb toate particulele, dar și aburul eliberat în timpul procesului de gătit, lucru care contribuie la menținerea aerului curat în încăpere. De asemenea, cu ajutorul lor vei putea preveni și acumularea de grăsime de pe mobilierul de bucătărie și de pe pereți, un lucru inevitabil, care, ulterior, dă mari bătăi de cap, pentru că presupune o curățenie amănunțită și mult timp pierdut. 

ADVERTISING

2. Iluminare LED 

Iluminarea LED este un alt aspect important de luat în considerare. Corpurile de acest gen moderne, precum sunt hotele de pe arctic.ro, sunt adesea echipate cu aceste surse de iluminat, care nu doar că îmbunătățesc vizibilitatea în zona de gătit, dar contribuie și la crearea unui design elegant în întreaga încăpere. De asemenea, ele consumă foarte puțină energie, motiv pentru care nu trebuie să-ți faci griji din acest punct de vedere.

3. O putere a motorului ridicată

Tot când faci această alegere trebuie să acorzi atenție și puterii pe care o are motorul hotei. În funcție de acest lucru, absorbția mirosului din bucătărie va fi mai rapidă sau mai lentă. Totodată, dacă acesta este puternic, atunci vei avea parte și de un climat plăcut în încăpere în permanență și, implicit, de o stare generală de bine pe parcursul preparării meselor. 

ADVERTISING

4. Mai multe trepte de viteză 

Nu în ultimul rând, o hotă trebuie să-ți ofere și posibilitatea de a alterna între mai multe trepte de viteză. Acest lucru te ajută să menții o atmosferă plăcută în bucătărie, indiferent de intensitatea mirosului și aburului acumulat în încăpere. De regulă, majoritatea modelelor sunt prevăzute cu 3 trepte de absorbție, pentru ca nivelul de zgomot pe care-l emit, dar și de energie, să fie alese de tine, în funcție de nevoile specifice dintr-o zi. 

În concluzie, atunci când ești în căutarea hotei perfecte, trebuie să iei neapărat în calcul cele patru argumente de mai sus, care-ți vor simplifica considerabil viața de zi cu zi. Noile tehnologii au fost concepute tocmai pentru a oferi un trai mai simplu, într-o lume atât de agitată și de aglomerată, astfel încât trebuie să-ți dotezi și tu bucătăria în mod cât mai eficient și practic, dacă nu ai făcut-o deja. Tu ce părere ai despre ele?