Cum alegi cel mai potrivit sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Cum alegi cel mai potrivit sistem de ventilație cu recuperare de căldură

O casă primitoare este o casă aerisită și curată. Uneori să faci ordine și curățenie nu este suficient. Aerul se încarcă prea mult cu substanțe, praf și reziduuri imperceptibile de ochi. Astfel, prin prisma tuturor schimbărilor din lume, devine tot mai greu să obții rezultatele dorite, fără facturi exagerate. Și totuși… o soluție există: sistemul de ventilație cu recuperare de căldură!

Ce este sistemul de ventilație cu recuperare de căldură?

Deși e tot mai popular în ultima vreme, încă sunt foarte multe persoane care nu știu cât de profitabil, de accesibil și de incredibil este. Ventilația cu recuperare de căldură reprezintă o componentă de-a dreptul indispensabilă pentru orice locuință modernă. Este o investiție care se amortizează rapid, atât din punct de vedere financiar, cât mai ales din punct de vedere al stării de bine și al sănătății.

ADVERTISING

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură permite aerisirea continuă, cu pierderi minime de energie. Altfel spus, ai aer curat și proaspăt continuu, fără să mai fie nevoie să ții fereastra deschisă mereu.

Vrei să știi cum funcționează? Este simplu: aerul din casă, cald însă poluat (încărcat cu praf, acarieni, bacterii, virusuri, CO2 și alte gaze pe care nici nu le percepi, dar care te afectează), este scos în continuu din sistem, și este înlocuit de unul proaspăt, din exterior, dar filtrat. După filtrare are loc și un proces de preluare a energiei (căldurii). În felul acesta, aerul ce intră din exterior, preia temperatura aerului din interior.

ADVERTISING

Și vara cum funcționează?

Vara, acest sistem te scapă de costurile suplimentare pentru menținerea constantă a aparatului de aer condiționat, în priză. De ce? Pentru că se produce schimbul de temperatură. Altfel spus, aerul de afară nu preia doar temperaturile superioare (nu se încălzește, obligatoriu). Ci el face schimb de temperatură, pur și simplu. Așa se face că pe timpul verii aerul răcit din interior va transfera temperatura inferioară, celui fierbinte din afară.

Alte beneficii incredibile ale sistemului de ventilație cu recuperare de căldură

Dacă nu te interesează în mod deosebit să faci economie la utilități, atunci e foarte posibil să te impresioneze mai mult beneficiile pe care le are acest sistem pentru sănătate.

ADVERTISING

În casele în care există persoane alergice, cu rinite, sinuzite și alte afecțiuni din sfera ORL, este recomandat sistemul de ventilație, acesta fiind capabil să asigure o umiditate optimă, constantă și de un aer curat și purificat. 

Așa scapi de:

-          nas uscat/înfundat;

-          mucegai;

-          alergii;

-          urticarie datorată particulelor din aer;

-          vapori;

-          condens;

-          mirosuri neplăcute;

-          aer viciat de care nici nu ești conștient;

-          exces de dioxid de carbon;

-          virusuri și bacterii;

-          formaldehide;

-          substanțele toxice care rămân în aer când faci curățenie (vapori de clor și nu numai);

-          praf;

-          gaze radon, ș.a.

Așadar, acum știi de soluția modernă… de investiția extraordinară pe care o poți face pentru tine și familia ta. Cere ofertă de preț de la Ecocald și află cât costă un sistem de ventilație pentru casa ta. Odată instalat în casă, vei avea parte pe lângă aer mereu proaspăt și sănătos, indiferent de anotimp și de un somn odihnitor, poți lucra mai bine și, per ansamblu, vei avea o stare generală mult mai bună.

Acum știi. E momentul să faci o schimbare!