Constanța a rămas fără apă potabilă UPDATE Furnizarea de apă a fost reluată

Constanța a rămas fără apă potabilă <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Furnizarea de apă a fost reluată

Municipiul Constanţa a rămas fără apă, anunțul fiind făcut duminică, în jurul prânzului, de reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa. Motivul acestei întreruperi a fost căderea de tensiune la toate sursele care alimentează oraşul, în urma fenomenelor meteo extreme..  

“La ora actuală a căzut tensiunea la toate sursele care alimentează tot oraşul Constanţa (Palas, Cişmele, Galeşu şi Constanţa Nord).

În aceste condiţii toţi consumatorii din municipiul Constanţa vor rămâne fără apă la robinete în aproximativ două ore.

ADVERTISING

Asigurăm abonaţii că vom relua alimentarea cu apă la parametrii optimi imediat ce echipele furnizorului de energie vor reuşi să repună în funcţiune liniile de tensiune”, au transmis reprezentanţii RAJA. 

UPDATE: În jurul orei 18:00, RAJA a anunțat că furnizarea apei potabile în municipiul Constanţa a fost reluată. „Având în vedere lungimea şi diametrul reţelei pentru ca sistemul să intre în presiune şi ca toţi abonaţii din Constanţa să aibă din nou apă la robinete la parametrii optimi este nevoie de o perioadă de câteva ore”, au mai transmis reprezentanţii RAJA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, a revenit curentul şi la sursa Murfatlar ce asigură apa pentru localităţile Murfatlar, Poarta Albă, Nazarcea şi Galeşu, dar şi la sursele aferente localităţilor Nicolae Bălcescu şi Poiana.

Iarna a venit în forță în mare parte din țară, cu episoade violente în unele județe. Meteorologii au emis cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. În Brăila, toate drumurile naţionale au fost închise.

Zeci de mașini sunt blocate în zăpadă în județul Constanța, mai multe trenuri sunt oprite în gări, sute de persoane având nevoie de ajutor. De asemenea, zeci de localități au rămas fără alimentare cu apă sau curent.

ADVERTISING

Și pe A2 București - Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești, a fost închisă circulația.

În zona de litoral este așteptat ca vântul să bată cu peste 100 km/oră. Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise. La munte, mai multe trasee montane au fost închise, iar gradul de avalanșă a fost crescut la 3 din 5 în Făgăraș.

Comandamente de iarnă au fost convocate astăzi la nivelul ministerelor pentru a pregăti măsuri de intervenție. Și Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că au fost activate comandamentele locale de iarnă pe raza Sucursalelor Regionale de Cale Ferată București, Constanța, Galați și Iași.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇