Cel mai înalt bloc de lux construit doar din pământ bătătorit a fost prezentat la Expo Dubai. Cum arată clădirea (Video)

Cel mai înalt bloc de lux construit doar din pământ bătătorit a fost prezentat la Expo Dubai. Cum arată clădirea (Video)

La Expo Dubai 2021 proiectele cu accent pe sustenabilitate au fost la mare preț, după un an puternic marcat de tulburări climatice. Una dintre piesele-vedetă a fost aceea a Marocului, care a prezentat cea mai înaltă clădire construită din pământ bătătorit din lume.

Clădirea e înaltă de 108 picioare (puțin peste 32 de metri – n.red.) și este construită doar din pământ bătătorit, folosind, în principal, tehnici tradiționale marocane.

Tarik Oualalou, creatorul acestei clădiri, a declarat pentru CNN că toate materialele pe care le-a folosit au fost strânse de pe o arie de la cel mult 5 kilometri de locul în care a fost construită clădirea.

ADVERTISING

Avantajul folosirii materialelor locale este că se reduc mult emisiile cu transportul.

Oualalou le-a spus reporterilor că pământul bătătorit contribuie la menținerea, în interiorul clădirii, a unei temperaturi constante de 15 grade Celsius. Pare prea frig?

Ei bine, localnicii obligați să suporte, în timpul zilei, temperature de peste 40 de grade, la exterior, s-ar putea să considere că e răcoare și confortabil.

Iată câteva imagini filmate de vizitatori, în interiorul clădirii:

Chiar dacă sunt din pământ, unele camere din această clădire au un aspect luxos.

ADVERTISING

Iar potrivit lui Tarik Oualalou, după ce expoziția se va încheia, construcția va fi transformată într-un bloc, cu apartamente în care să se poată locui.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇