Ce servicii îți oferă o firmă de pompe funebre

Foto: pixabay

Decesul unei persoane dragi este un moment dificil peste care nu poți trece cu ușurință. În astfel de clipe grele, trebuie să te ocupi și de toate detaliile care țin de înmormântare dar, din fericire, firma de pompe funebre este aici să îți ofere tot ajutorul de care ai nevoie. Iată ce fel de servicii îți pun la dispoziție.

Constatarea decesului

Pentru a putea începe toate demersurile pentru înmormântare, vei avea nevoie de un certificat care să ateste decesul persoanei în urma examinării de către un medic. Firma de pompe funebre colaborează cu o serie de medici și poate lua legătura cu unul dintre ei pentru a realiza constatarea decesului și a elibera certificatul necesar.

ADVERTISING

Servicii de îmbălsămare

Acest procedeu este necesar pentru a întârzia procesul de descompunere a corpului până în momentul înhumării. Este recomandat ca acesta să aibă loc cât mai curând după ce persoana a decedat, pentru a se putea păstra corpul într-o stare cât mai bună. După finalizarea procedurii, firma va elibera și un certificat de îmbălsămare.

Servicii de toaletare

Acestea presupun aranjarea și îmbrăcarea decedatului, conform tuturor regulilor de igienă. Familia poate pune la dispoziție hainele cu care acesta va fi îmbrăcat sau, în anumite cazuri, aceștia pot alege să achiziționeze îmbrăcămintea de la firma de pompe funebre. La cerere, se poate realiza și cosmetizarea decedatului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sicriul

Firma de pompe funebre pune la dispoziție numeroase modele de sicrie. Există și diferite tipuri de sicrie disponibile online pe care le poți vizualiza fără să fie nevoie să te deplasezi până la sediul firmei. Firma se poate ocupa și de manipularea sicriului.

Transportul

Transportul decedatului se realizează respectând toate regulile de igienă, cu mașini speciale autorizate. Acesta poate fi transportat de la locul decesului la capelă sau biserică și la cimitir.

Monumente funerare

Firma de pompe funebre oferă și realizarea de monumente funerare, precum și prelucrarea fotografiilor speciale pentru astfel de monumente. Aceste servicii sunt în general disponibile și dacă dorești înlocuirea sau restaurarea unui monument deja existent.

ADVERTISING

Organizarea parastaselor

Un alt lucru de care să ții cont în urma decesului unei persoane dragi sunt parastasele și pachetele cu alimente oferite celor care participă la înmormântare. Din fericire, multe firme specializate se ocupă și de acest aspect. Aceștia pot oferi suport în rezervarea restaurantului pentru parastas și pot pregăti pachetele și preparatele speciale, precum coliva.

Servicii de incinerare

Există și situații în care decedatul sau familia acestuia și-au exprimat dorința pentru o incinerare în locul unei înmormântări. Din fericire, poți alege o firmă care să asigure și astfel de servicii. Pe baza actelor necesare, aceștia se pot ocupa de programarea la crematoriu și de transportul corpului și pot pune la dispoziție numeroase modele de urne.

Despărțirea de cei dragi este un moment dureros care ne dorim să se întâmple cât mai târziu. Pentru ca lucrurile să meargă cât mai ușor și înmormântarea să decurgă perfect, apelează la o firmă de pompe funebre care pune la dispoziție servicii variate. Aceștia îți vor oferi tot suportul necesar și te vor sfătui cu privire la toate procedurile pe care trebuie să le urmezi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇