Ce cabină de duș se potriveşte pentru baia ta?

Amenajarea băii este o sarcină care trebuie tratată cu maximă responsabilitate. Această încăpere trebuie să fie una prietenoasă, dar în acelaşi timp funcţională, pentru realizarea activităţilor tale de zi cu zi, în cele mai bune condiţii.

În rândurile următoare ne vom opri atenţia asupra cabinelor de duș și vom încerca să descoperim cum trebuie alese acestea, dar şi care sunt materialele care asigură o întreținere facilă.

Cum selectezi cabină de dus în funcție de dimensiunile băii?

Primul aspect care trebuie analizat se referă la mărimea băii tale. O baie spaţioasă oferă opţiuni numeroase de amenajare. Aici pot fi montate diferite tipuri de cabine de duș, cum ar fi cele cu perete fix şi uşi batante sau culisante, ce oferă o estetică distinsă şi care asigură un spațiu generos pentru utilizare.

ADVERTISING

Cabinele de duș cu uşi batante/ culisante sunt diverse, și din punct de vedere al materialelor din care sunt fabricate, dar și ca dimensiune, deci opţiunile sunt destul de generoase.

Pot fi alese cabine de duș semirotunde care completează perfect băile cu linii clasice, cabine dreptunghiulare care asigură o zonă de baie încăpătoare, sau variantele pătrate care permit crearea unui spaţiu simetric, perfect echilibrat. 

Şi pe parte de coloristică există soluții. Dacă în cazul pereţilor şi al uşilor, vorbim de geamuri transparente ori sablate, în cazul cadrelor, avem mai multe opţiuni.

ADVERTISING

De la cadrele cu finisaje alb sau negru, la cele cu finisaje cromate, nichelate ori satinate. Aceste detalii creionează stilul încăperii şi oferă un farmec aparte. 

În băile de dimensiuni medii şi mici sunt mai potrivite cabine de duș walk-in cu perete fix. Aceste modele permit optimizarea corectă a întregului spațiu, fără a-l încărca, oferind totodată o zonă generoasă pentru duş.

Aspectul minimalist creat în jurul cabinelor de duș este esențial pentru amenajările moderne cu accente cosmopolite. Geamul cabinei poate fi transparent ori sablat, fiecare dintre variante conturând o estetică distinsă încăperii.

ADVERTISING

Ce materiale alegi?

În prezent, există cabine de duş şi pereţi pentru cabine walk-in realizate din materiale excepționale, cu sticlă securizată de 6, 8, 10mm ce permit exploatarea în deplină siguranţă de către adulți, copii sau vârstnici.

Numeroase produse au sticla tratată, lucru care previne formarea şi acumularea de calcar, mucegai sau a microorganismelor care se dezvolta în condiții de umiditate ridicată. Acestea se curăță şi se întreţin uşor, păstrându-şi mereu aspectul impecabil. 

Igienizarea şi curăţarea cabinelor de duș se realizează simplu, folosindu-se solvenți adecvați și puțin agresivi. 

Când vine vorba de finisaje, selecţia trebuie să se realizeze în funcţie de preferinţe personale, dar şi de caracteristicile băii tale.

Cadrele cabinelor de duș - fie că vorbim de modele pătrate cu uşi batante, semirotunde, sau cu intrare pe colț şi uşi culisante - sunt realizate din materiale speciale, ce rezistă provocărilor ridicate de folosirea intensă.