Bulgaria a înregistrat un nou maxim de contagieri într-o singură zi

Bulgaria a înregistrat un nou maxim de contagieri într-o singură zi

Cu două săptămâni înainte de ridicarea tuturor restricţiilor împotriva COVID-19, Bulgaria a înregistrat un nou maxim zilnic de contagieri, informează miercuri autorităţile sanitare din țara vecină.

Potrivit Sistemului naţional de informaţii pentru COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost identificate 112 noi contagieri, cu 7 mai mult decât maximumul înregistrat în urmă cu patru zile, scrie EFE.

Potrivit Nova TV, printre noii infectați se numără antrenorul echipei naţionale de tineret de fotbal, iar autorităţile sanitare analizează persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Deocamdată, numărul total al contagierilor confirmate rămâne moderat, cu mai puţin de 3.500 de cazuri la 7 milioane de locuitori ai ţării.

Aproximativ 1.800 de persoane s-au vindecat după infectarea cu noul coronavirus, iar 181 au decedat.

ADVERTISING

Creșterea numărului de îmbolnăviri vine după măsurile de relaxare

Noile contagieri intervin după ce guvernul bulgar a decis miercurea trecută menţinerea "situaţiei epidemiologice extraordinare", cel puţin încă două săptămâni până la 30 iunie.

Prelungirea a fost decisă după ce s-a înregistrat trei zile consecutiv o medie de 70 - 80 de noi infecţii, cu 250 % mai mult decât media de 10 - 20 cazuri zilnice raportate la începutul lunii iunie.

În pofida acestei situaţii, Bulgaria a decis să ridice carantina obligatorie de 14 zile pentru cetăţenii proveniţi din ţările membre ale UE, printre care şi Spania, cu excepţia turiştilor din Marea Britanie şi Portugalia.

De duminică s-a permis deschiderea barurilor, discotecilor şi cluburilor de noapte care au fost închise la 13 martie, în timp ce evenimentele culturale şi sportive se pot desfăşura la 50 % din capacitatea lor, cu o distanţare obligatorie de 1,5 metri între persoane.

Bogan Petrunov, un reputat imunolog bulgar intervievat de televiziunea publică BNT, a declarat că această creştere a contagierilor este urmare a relaxării comportamentului social al cetăţenilor după mai multe luni de restricţii.

În orice caz, expertul a precizat că la toamnă nu se prevede un al doilea val de COVID-19.

ADVERTISING

Citește și Creştere semnificativă a noilor cazuri de coronavirus în Bulgaria. Începe al doilea val?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇