Băiatul din Galați dat dispărut, pentru care s-a dat RO-ALERT, a fost găsit în Gara de Nord din București UPDATE Explicațiile autorităților

Băiatul din Galați dat dispărut, pentru care s-a dat RO-ALERT, a fost găsit în Gara de Nord din București <B>UPDATE</B> Explicațiile autorităților

Poliţia Română a emis, vineri seara, o alertă portocalie printr-un mesaj RO-ALERT, privind dispariţia unui băiat de 13 ani din judeţul Galaţi. Mesajul a avut efect, căci minorul a fost găsit în Gara de Nord din București.

”La data de 30 septembrie 2022, ora 16.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi de către o femeie, din municipiul Galaţi, despre faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 12.30, fiul său vitreg, Druţu Angelin George, de 13 ani, a plecat de la domiciliu, în urma unei discuţii telefonice avute cu tatăl său, aflat în străinătate, şi nu a mai revenit”, a transmis Poliţia Română, conform News.ro.

ADVERTISING

Autoritățile au transmis și semnalmentele adolescentului: 1,60 metri înălţime şi aproximativ 60 de kilograme, păr şaten, ochi verzi. La momentul plecării, el era îmbrăcat cu un pantalon tip blug, de culoare albastră, cu rupturi şi pantofi sport, de culoare albă.

”În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că minorul a cumpărat un bilet de tren din gara CFR Galaţi şi s-a urcat în trenul cu destinaţia Bucureşti. A fost recunoscut de mama sa, în urma vizionării înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere”, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

Autoritățile au trimis un mesaj RO-ALERT privind dispariția sa, primul de acest gen, pentru locuitorii din Galați, Tulcea și Capitală, fapt ce a creat controverse în mediul online. Însă la scurt timp, băiatul a fost găsit în Gara de Nord din București și preluat de polițiștii de la Transporturi.

De ce a fost dat mesaj RO-ALERT în acest caz? Explicațiile autorităților

Ulterior, Mădălina Turza, consilier de stat la cancelaria premierului și coordonatoarea programului național „Din grijă pentru copii”, a explicat la Digi FM, că ar trebui să ne obișnuim cu ideea că vom mai primi astfel de mesaje.

ADVERTISING

Asta pentru că de-acum încolo, Poliția, Departamentul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Telecomunicații Speciale vor mai trimite alerte atunci când un copil dispare și se află în stare de pericol.

„Știu că au fost oameni care au fost nemulțumiți, că au fost deranjați de sunetul telefonului. Vreau să vă spun că încercăm să găsim o sonerie sau o alarmă diferită față de cea pe care oamenii o știu de la RO-ALERT, dar aș vrea să-i rog foarte frumos să aibă îngăduință și să înțeleagă că nu dorește nimeni să deranjeze populația, ci că doar în felul acesta putem ajuta mai repede la identificarea unor copii, care nu numai că au dispărut, dar știm că, din datele cazului, există un risc foarte mare în ceea ce-i privește pe aceștia. Așa că fac apel la populație nu numai să sprijine, dar și să primească cu deschidere acest nou mecanism de sprijin pentru copii”, a spus Mădălina Turza la Digi FM.

Poliția decide când și în ce zone este trimis un mesaj de alertă COPIL DISPĂRUT. Decizia se ia în funcție de gravitate și urgență, a adăugat aceasta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇