Angajații Poștei Române protestează în Piața Victoriei: Sunt nemulțumiți de salariile mici și de condițiile de muncă

Angajații Poștei Române protestează în Piața Victoriei: Sunt nemulțumiți de salariile mici și de condițiile de muncă

Lucrătorii poştali protestează, sâmbătă dimineaţă, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că salariul net lunar este sub 1.700 de lei pentru aproape 80% din întreg personalul. De asemenea, o altă nemulţumire este legată de condiţiile de lucru, multe unităţi ale Poştei Române fiind cu igrasie, fără căldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară.

Protestul a început de la 10.00, în Piaţa Victoriei, fiind organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) cu sprijinul Blocului Naţional Sindical (BNS), informează News.ro. 

ADVERTISING

Principala nemulţumire este legată de salariul scăzut al lucrătorilor poştali deoarece pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1700 lei. 

De asemenea, protestatarii sunt nemulţumiţi de refuzul directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale pentru angajaţi. Totodată, ei mai acuză iminenţa pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business. 

ADVERTISING

Lucrătorii poştali mai acuză şi iniţiativele conducerii de a elimina din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor, dar şi încercarea directorului general de a induce în eroare salariaţii şi de a evita mijloacele de dialog social prevăzute de lege. 

Lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă şi protecţie, precum şi condiţiile improprii de muncă în spaţiile în care muncesc cea mai mare parte a angajaţilor şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, foarte multe unităţi fiind cu igrasie, fără căldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară, fără toalete, fără minimă preocupare pentru asigurarea curăţeniei, reprezintă alte nemulţumiri ale lucrătorilor poştali.

ADVERTISING

Vicepreşedinte BNS: 80% din angajaţii Poştei Române au salariul minim sau puţin peste

"Oamenii sunt în primul rând nemulţumiţi de salarizare. 80% din angajaţii Poştei Române au salariul minim sau puţin peste, cu 100 de lei peste. Sunt nemulţumiţi şi de condiţiile de muncă şi de lipsa infrastructurii IT în cadrul companiei.

Creşterea preţurilor la energie, utilităţi, alimente şi toate produsele în general, coroborată cu salariile mici, i-a scos pe oameni în stradă", a spus Cristian Iancu, vicepreşedinte pentru poştă şi curierat din cadrul Blocului Naţional Sindical, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, Poşta Română are 24.000 de angajaţi, din care circa 18.000 sunt membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇