Amenzi de 97.000 de lei pentru cinci Mega și un Lidl din București. Șeful ANPC crede că ori nu le pasă ori a început să le placă

Amenzi de 97.000 de lei pentru cinci Mega și un Lidl din București. Șeful ANPC crede că ori nu le pasă ori a început să le placă

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi în valoare totală de 97.000 de lei, în ultimele două zile, pentru abateri descoperite în timpul unor controale în cinci magazine Mega Image din Capitală şi într-un Lidl.

Trei dintre magazinele Mega Image controlate au fost închise, până își rezolvă problemele, iar mai multe produse au fost scoase de la vânzare. Este vorba de produse alimentare expirate, legume și fructe stricate, lovite și mucegăite, dar și despre mezeluri și brânzeturi care nu mai miroseau și nu mai arătau cum ar fi trebuit, plus vitrine și rafturi murdare, gândaci și altele.

„Practic găsim aceleaşi probleme în fiecare zi. Pare că reprezentanţii magazinelor aceluiaşi lanţ – Mega Image, de exemplu – ori nu comunică între ei, ori nu sunt interesaţi de pierderile pe care le au, din cauza amenzilor şi măsurilor aplicate de noi, ori, pur şi simplu, a început să le placă picătura chinezească”, a declarat Paul Anghel, șeful ANPC.

ADVERTISING

Imagini de la alte controale ANPC de săptămâna aceasta, tot la Mega Image:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇