Ajutor pentru mamele defavorizate, din bani de la UE: 2.000 de lei pentru trusoul de nou-născut

Ajutor pentru mamele defavorizate, din bani de la UE: 2.000 de lei pentru trusoul de nou-născut
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care extinde programul de ajutor financiar pentru tinerele mame, aflate în situații defavorizate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat că Executivul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență referitoare la ajutorul dat pentru tinerele mamei aflate în situații defavorizate, respectiv cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață sau mame de vârstă minoră.

Acestea vor primi un ajutor financiar în valoare de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut.

ADVERTISING

Mamele vor putea cumpăra cu banii primiți produse specifice trusoului pentru nou-născuți.

„Este o formă de sprijin de care au beneficiat mamele aflate în situații defavorizate în cursul anului trecut. Avem și un cuantum: 13.548 de trusouri au fost susținute de către stat prin acest mecanism.

Acest program este extins prin ordonanța de urgență adoptată astăzi și pentru perioada 2024 - 2027. Bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri disponibilizate pentru România prin Programul Operațional de ajutorare a persoanelor dezavantajate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceeași ordonanță a fost amendată în ședința de guvern pentru a include și o măsură socială de ordin medical, mult așteptată, și anume scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul gravidelor, al mamelor cu copii bolnavi, al pacienților cu afecțiuni oncologice și pentru cazurile de urgență.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇