Aer condiționat de perete: Care sunt avantajele și dezavantajele

Aer condiționat de perete: Care sunt avantajele și dezavantajele

Când vine vorba de alegerea unui sistem de aer condiționat pentru locuința ta, este important să iei în considerare nevoile tale de confort, bugetul, dar și spațiul de care dispui. Iar fiindcă printrele cele mai populare tipuri de aer condiționat de pe piață se numără și cel de perete,  în acest articol vom discuta care sunt avantajele și dezavantajele acestui sistem. Așadar, pentru a afla mai multe, citește acest articol în continuare!

Iată ce trebuie să știi și tu

Ce este aerul condiționat de perete?

Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite sisteme de climatizare în locuințe, având o eficiență sporită și cu o perioadă lungă de utilizare. Cu toate acestea există o serie de avantaje și dezavantaje care merită știute!

ADVERTISING

Avantaje

  1. Poate răci spații mari

Aerul condiționat de perete este proiectat în așa fel încât să răcească spații destul de mari, de aceea este potrivit pentru spații precum birouri sau chiar apartamente deschise. Acesta poate distribui aerul uniform, asigurând o răcire constantă în întreaga cameră. De asemenea, în funcție de puterea de care acesta dispune, poate răci mai multe camere în același timp!

  1. Durabilitate ani la rând

Aparatele de perete sunt o adevărată investiție, deci merită să faci o astfel de achiziție! Acestea sunt construite pentru a funcționa eficient pe termen lung, ceea ce le face a fi rentabile.

ADVERTISING
  1. Zgomot redus

Deoarece compresorul și celelalte componente zgomotoase sunt amplasate în unitatea externă, care nu se montează în interiorul casei, aparatele de perete sunt mult mai silențioase în comparație cu cele portabile. Acest lucru le face numai bune pentru dormitoare și chiar și birouri!

  1. Control exact asupra temperaturii

În cele din urmă, unul dintre marile avantaje ale sistemelor de aer condiționat de perete este capacitatea de a oferi un control foarte precis asupra temperaturii din încăpere. Acest lucru înseamnă că poți seta temperatura dorită, iar sistemul va menține cu exactitate acest nivel de confort atât cât îți dorești. 

ADVERTISING

Dacă preferi o cameră mai răcoroasă pentru dormit sau un birou cu o temperatură mai ridicată, poți ajusta setările pentru a crea condițiile perfecte, de aceea, acest sistem de aer este perfect!

Dezavantaje

  1. Costuri inițiale destul de ridicate

Achiziționarea și instalarea unui sistem de perete necesită o investiție inițială mai mare. Cu toate acestea, poți achiziționa un aer condiționat de pe site-ul altex.ro la un preț foarte bun. Intră și tu pe site și vezi ce variante sunt disponibile și care sunt prețurile compatibile cu bugetul și nevoile tale! 

  1. Instalare este mai complexă

Odată instalat, aparatul de aer condiționat montant perete nu poate fi mutat ușor, de aceea va fi necesar ca de fiecare dată să apelezi la serviciile unui profesionist. Dacă te muți într-o altă locuință, va trebui să plătești pentru demontarea și reinstalarea celui existent sau chiar să îți cumperi unul nou.

În concluzie, dacă îți dorești o soluție de durată și eficientă pentru a răci întreaga locuință, atunci cel mai înțelept ar fi să alegi un aer condiționat de perete! Iar acum că știi care sunt avantajele și dezavantajele, cu siguranță vei face decizia potrivită!