A murit actriţa Oana Ştefănescu

A murit actriţa Oana Ştefănescu

Actriţa Oana Ştefănescu a murit, sâmbătă seara, anunţă, duminică dimineaţa, Teatrul Odeon.

„Oana Ştefănescu, actriţă a Teatrului Odeon de peste 30 de ani, a plecat dintre noi în seara de 23 ianuarie 2021, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, dar mai ales imaginea unui om bun şi discret, până în ultima clipă a vieţii sale”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Odeon.

Potrivit sursei citate, născută pe 19 noiembrie 1960, Oana Ştefănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu, şi a debutat pe scena Odeonului în spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, regia Vlad Mugur (data premierei: 11 octombrie 1991).

La Odeon a lucrat sub bagheta regizorilor Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Răzvan Mazilu, iar cea mai recentă premieră a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica. Actriţa Oana Ştefănescu avea în pregătire musical-ul „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia şi costumele, Răzvan Mazilu, în care juca alături de soţul ei, actorul Ionel Mihăilescu.

De-a lungul anilor a obţinut numeroase premii.

Cea mai recentă apariţie a Oanei Ştefănescu a fost în cadrul emisiunii moderate de actriţa Rodica Mandache, Dialoguri teatrale @ODEON, difuzată online pe 17 noiembrie 2020.

„Teatrul Odeon este alături de familia îndurerată şi va păstra vie amintirea unei mari actriţe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat”, se mai menţionează în comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇