9 sfaturi pentru a alege jucării și cadouri sigure pentru copii

9 sfaturi pentru a alege jucării și cadouri sigure pentru copii

Bineînțeles că doriți să alegeți jucării care să fie distractive și interesante. Să vedeți cum i se luminează fața copilului când deschide un cadou vă poate aduce la fel de multă bucurie ca și lui. Cu toate acestea, nu ar trebui să sacrificați siguranța doar pentru că un puzzle arată drăguț sau cool. Este important să luați în considerare siguranța atunci când căutați jucării și cadouri. 

Nu trebuie să limitați cadourile la mingi de baschet de pluș, dar ar trebui să luați în considerare jucăriile și cadourile sigure în detrimentul celor care sunt mai periculoase. Iată câteva sfaturi pentru a alege jucării și cadouri sigure.

ADVERTISING

Alegeți jucării de pluș, în locul celor ascuțite

Uitați-vă la design și la materialele folosite pentru fabricarea jucăriilor. Jucăriile fabricate din materiale dure cu margini ascuțite, vârfuri sau țepi nu sunt la fel de sigure ca jucăriile cu margini rotunjite sau jucăriile fabricate din spumă, pluș sau țesătură.

Jucăriile mici pot prezenta un pericol de sufocare. Jucăriile de tras cu sfori lungi sau alte jucării cu cabluri, frânghii sau corzi lungi pot fi periculoase.

Fiți deosebit de atenți la cadourile pentru copiii mici

Este deosebit de important să alegeți jucării sigure pentru copiii mici. Copiii mai mici sunt mai predispuși să pună jucăriile în gură și este posibil să nu știe sau să nu recunoască ce este și ce nu este sigur. Copiii mai mici sunt, de asemenea, mai puțin coordonați, ceea ce poate provoca leziuni legate de jucării.

ADVERTISING

Aveți grijă cu jucăriile vechi

Puteți găsi tot felul de lucruri frumoase la vânzările locale, la centrele de antichități și la piețele de vechituri, dar aveți grijă cu jucăriile vechi sau antice. Unele jucării mai vechi pot conține plumb sau vopsele toxice, sau pot să nu fie aprobate de standardele moderne de siguranță a jucăriilor.

Îndepărtați ambalajele

Îndepărtați etichetele suplimentare, pungile, panglicile sau orice alt ambalaj care poate prezenta un pericol de sufocare pentru copiii mici. Aruncați toate ambalajele și împachetările inutile după ce ați deschis cadourile și jucăriile, chiar si in cazul unui simplu puzzle.

ADVERTISING

Respectați recomandările privind vârsta

Recomandările de vârstă pentru jucării nu sunt întotdeauna aceleași pentru fiecare producător. În timp ce factorii specifici ai acestor recomandări pot varia, ele oferă o bună orientare pentru vârstele care pot folosi jucăriile în siguranță și cu plăcere.

Căutați jucării care sunt bine făcute

O jucărie ruptă poate expune șuruburi, așchii sau margini zimțate. Jucăriile sparte pot crea, de asemenea, bucăți mici care pot prezenta un pericol de sufocare. Examinați jucăriile și cadourile pentru a vă asigura că sunt bine făcute și că nu se vor rupe ușor.

Bateriile ar trebui să fie greu de accesat

Poate că este o pacoste pentru dumneavoastră ori de câte ori este timpul să schimbați bateriile, dar veți fi recunoscător că nici pentru copilul dvs. nu este ușor să ajungă la baterii. O baterie înghițită poate fi mortală. Dacă copilul dvs. înghite o baterie, tratați-o ca pe o urgență medicală.

Echipamentul de siguranță este și el un cadou excelent

Cadourile precum patinele cu rotile, skateboard-urile, bicicletele, scuterele și alte jucării de echitație sunt foarte distractive, dar nu sunt în întregime sigure. Jucăriile de călărit sunt principala cauză de accidentare legată de jucării pentru copii. Căștile, protecțiile pentru încheietura mâinii, genunchierele și cotierele, pot contribui la asigurarea siguranței copilului dumneavoastră în timp ce se distrează pe jucăriile de echitație.

Familiarizați-vă și supravegheați

Învățați cum funcționează jucăriile și cadourile înainte de a le cumpăra sau înainte de a le oferi copilului dumneavoastră.

Inspectați jucăriile pentru a vă asigura că nu sunt stricate și că nu îi vor face rău copilului dumneavoastră. Arătați-le copiilor cum să se joace în siguranță cu jucăriile și supravegheați-i pe copii în timp ce se joacă.

Luarea acestor măsuri pentru a obține jucării sigure poate ajuta la menținerea copiilor dumneavoastră sănătoși și în siguranță. Desigur, accidentele se pot întâmpla în continuare. Luați în considerare o clinică pediatrică de îngrijire acută pentru accidente și leziuni minore. Pentru urgențe medicale, sunați la 112.