76% dintre oameni vor să facă fapte bune de Crăciun în 2020. Azi se lansează campania „Porţie de bunătate”

76% dintre oameni vor să facă fapte bune de Crăciun în 2020. Azi se lansează campania „Porţie de bunătate”

Un studiu realizat de World Vision International la nivel global arată că, la finalul unui an dificil, majoritatea oamenilor caută modalități de a sprijini sau de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.

Astfel, peste trei sferturi (76%) dintre persoanele intervievate în cadrul studiului au declarat că este important să ne concentrăm asupra persoanelor care au nevoie de ajutor Crăciunul acesta.

În ciuda impactului financiar al pandemiei, aproape două treimi (63%) dintre respondenți au spus că ar prefera mai degrabă să primească un cadou care să-i ajute pe alții Crăciunul acesta în locul unuia tradițional, cum ar fi haine sau electronice.

ADVERTISING

Fundaţia World Vision România lansează astăzi, 16 decembrie, campania „Porţie de bunătate”, prin care cu toții putem dona diferite porţii de bunătate pentru copiii din proiectul „Pâine şi Mâine”.

Acestea se vor transforma în mese calde şi ore de educaţie remedială pentru copii, într-un an în care foarte mulţi copii vulnerabili nu au avut acces la educaţie.

Ultimul Raport de Bunăstare al Copilului din mediul rural 2020, realizat de World Vision România, arată că 1 din 10 copii se duce flămând la culcare,  11% din copii iau doar două mese pe zi, iar un sfert dintre copii nu sunt ajutaţi la teme atunci când au dificultăţi. 

ADVERTISING

Persoanele care vor să se implice pot să doneze porţiile de bunătate pe site-ul fundaţiei, acolo unde pot citi şi poveştile copiilor care au nevoie de ajutor: https://bit.ly/3qYZXGt.

 În plus, donaţiile se pot face şi prin SMS cu textul PAINE la 8844. 

Viziunea noastră este să oferim acces la educație pentru toți copiii. Cu toate acestea, într-o lume care evoluează atât de rapid, încă există copii care nu au ce mânca. Aceasta este una dintre cauzele abandonului școlar. Nu le putem cere copiilor să meargă la școală sau să aibă rezultate bune atunci când foamea e mai puternică.

Programul Pâine și Mâine vine ca răspuns la această nevoie a copiilor din mediul rural și s-a bucurat până în prezent de rezultate excelente. Până acum, 1.250 de copii au fost incluși în proiect și au avut parte de o masă caldă în fiecare zi. Mai mult, pe lângă hrană, ei primesc ajutor la teme, haine și alte resurse ce le acoperă nevoile de bază. Putem face și mai multe cu ajutorul fiecăruia dintre oamenii care vor să ajute, care vor să se implice pentru a le oferi copiilor un viitor mai bun.”

Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.
ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇